U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Wandeling

ITINERAIRES REMARQUABLES EN WALLONIE: N°27

De wandeling gaat stroomopwaarts vanaf het beekje van Petit-Thier. Interessant hier, is de aanwezigheid van opmerkelijke beboste venen. De grote plantkundige diversiteit maakt dit een belangrijke schuilplaats voor de vogels. Als u heel erg aandachtig bent, kunt u beneden in de vallei misschien een ijsvogel of een klapekster zien. De wandeling gaat verder in het staatsbos van het Grand-Bois. Dit bos strekt zich uit over 1800 ha en heeft zowel naaldbomen als loofbomen staan. Het tweede deel van de wandeling daalt u terug af naar het charmante en typische gehuchtje Burtonville dat volledig gebouwd is met de plaatselijke arkosesteen. U keert terug naar Petit-Thier langsheen het bos.


U kunt de wandelkaart hier downloaden. Voor meer info: Maison du Tourisme du Val de Salm et des Sources de l'Ourthe, avenue de la Salm 50, 6690 VIELSALM. Tel: 080/21 50 52. E-mail: info@vielsalm-gouvy.org. Internet: http://www.vielsalm.org.


Vertrek aan de kerk van Petit-Thier. Bereikbaarheid: Op 5 km ten noordoosten van Vielsalm op de N675 richting Recht-Malmedy-Sankt Vith.

Lengte van het parcours: 9 km.
Duur: 3 heures.
Wegmarkering: Rode rechthoek

PLUSToeristische info over de gemeente VIELSALM

Ligging

Ligging