U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Wandeling

Itinéraires remarquables en Wallonie: n°23

De bossen van de Vecquée, van La Marchandise en van l'Abbaye (abdij) bestaan uit drie bosgebieden die beheerd worden door de "Division de la Nature et des Forêts" (DNF).

Het bos van de Vecquée strekt zich uit over 673 ha en wordt in het noorden begrensd door de stad Seraing, in het oosten door het dorp Boncelles, in het zuiden door de "route du Condroz" en in het westen door het bos van Neuville.

La Marchandise, die vandaag 86 ha omvat, is het overblijfsel van een uitgestrekte bosgebied dat maar liefst 800 jaar de naam "Bois du Ban" droeg.

Het bos van l'Abbaye , zoals zijn naam aangeeft, was van de 13de tot eind 18de eeuw het bezit van de cisterciënzer abten van Val Saint-Lambert. Er blijft nu nog 75 ha van over.


U kunt de wandelkaart hier downloaden. Voor meer info: Maison du Tourisme du Pays de Liège, place Saint-Lambert 32-35, 4000 LUIK. Tel: 04/237 92 92. E-mail:mtpaysdeliege@prov-liege.be.


Vertrek aan de parking "de la Source" (Seraing). Bereikbaarheid: N63 (Route du Condroz). Aan het kruispunt van Plainevaux, neemt u de N683 richting Seraing voor ongeveer 1500 meter. Aan uw linkerkant zult u het onthaalbord van de parking zien.

Lengte van het parcours: 6 km.
Duur: 2 heures.
Wegmarkering: Groen kruis

PLUSToeristische info over de gemeente SERAING

Ligging

Ligging