U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Wandeling

ITINERAIRES REMARQUABLES EN WALLONIE: N°21

De wandeling loopt volledig door bossen. Het westelijk deel van het circuit evenals de kortere weg loopt over geasfalteerde wegen. De rest van het parcours gaat over wegen met een steenlaag. U vertrekt aan de Ancien Moulin (Oude Molen) van Mirwart die zich beneden in de vallei op 240 m bevindt. U klimt naar boven naar de hoogvlakte van het Bois du Smuid dat zijn hoogste punt bereikt op 400 m. Daarna daalt u geleidelijk af en neemt u een stenen weg die de vallei van de Lomme volgt. Deze Ardense rivier vol zalm en forel kronkelt in een ingesloten vallei die soms omzoomd is door rotsige uitsteeksels. Langsheen het volledige parcours, vindt u 12 grote didactische borden die uitleg geven over het bos, archeologie, geschiedenis en plaatselijke legendes.


U kunt de wandelkaart hier downloaden. Voor meer info: Maison du Tourisme du Pays de Saint-Hubert, rue Saint-Gilles 12, 6870 SAINT-HUBERT. Tel.: 061/61 30 10. E-mail: info@saint-hubert-tourisme.be. Internet: http://www.semois-tourisme.be.


Vertrek aan de "Vieux Moulin" (Oude molen) van Mirwart. Bereikbaarheid: E411, afrit Transinne via Libin en Smuid, richting Mirwart. RN89, afrit St-Hubert, richting Mirwart/Grupont. In Mirwart, daal af naar de Lomme. Wegwijzers tonen u de weg. Parking rechtover de "Vieux Moulin" en aan de andere kant van de spoorweg (onder de brug gaan).

Lengte van het parcours: 11 km.
Duur: 4 heures.
Wegmarkering: Geel kruis

PLUSToeristische info over de gemeente SAINT-HUBERT

Ligging

Ligging