U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Wandeling

ITINERAIRES REMARQUABLES EN WALLONIE: N°9

Het circuit doorkruist het staatsbos van Florennes, daarna het gemeentelijk bos van Villers-le-Gambon (gemeente Philippeville) en een stuk privé-bos. Het bos bestaat hoofdzakelijk uit oude eiken verjongd met diverse loof- of naaldbomen. De zwarte specht en de bonte specht leven in deze bossen samen met de reeën en de everzwijnen. Tal van waterjuffers, vlinders, vogels en zoogdieren hebben ook een toevluchtsoord gevonden in het bos en zijn zonovergoten randen.


U kunt de wandelkaart hier downloaden. Voor meer info: Maison du Tourisme des Vallées des Eaux vives, rue de la Falaise 3, 5660 COUVIN Tel.: 060/34 01 40. E-mail: valleesdeseauxvives@skynet.be . Internet: http://www.valleesdeseauxvives.be.


Vertrek op 50 m van de kerk van Chaumont, rue de l'Abbé Dessomme, op de hoek tegenover nr 13 a, rechtover de TEC bushalte. Bereikbaarheid: Vanaf de "Barrière Luc" richting Florennes, daarna de eerste naar rechts richting Chaumont. Passeer de kerk van Chaumont. De wandeling start een beetje verder.

Lengte van het parcours: 9 km.
Duur: 3 heures.
Wegmarkering: Rode rechthoek

PLUSToeristische info over de gemeente FLORENNES

Ligging

Ligging