U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Wandeling

ITINERAIRES REMARQUABLES EN WALLONIE: N°4

Wandel over de Rur-rivier tot het staatsbos van Küchelscheid. Dit bos wordt gekenmerkt door oude sparren die zichzelf natuurlijk vernieuwen. De voorbije jaren werden jonge beuken aangeplant op diverse plaatsen. U komt bij de vijver van Bergervenn. Ga over de dijk van de vijver om langs de veen van het Bergervenn te lopen. Tal van sparren werden uit de veenachtige zones verwijderd om typische berkenbossen terug aan te planten. Na het Bergervenn loopt u langs een beukenbos waar u een heleboel kleine natuurlijk beukenzaailingen kunt zien. Na 1 km, doorkruist u het Schwarzbach doorkruisen en komt u terug in het bos van Küchelscheid terug. Aan de rand van het bos ziet u in de verte het Duitse dorp Kalterherberg.


U kunt de wandelkaart hier downloaden. Voor meer info: Maison du Tourisme des Cantons de l'Est, place Albert Ier, 4960 MALMEDY Tel. : 080/33 02 50 E-mail : info@eastbelgium.com. Internet : http://www.eastbelgium.com.


Bereikbaarheid: N68 vanaf Eupen. In Mont-Rigi, de N676 nemen, daarna in Sourbrodt de N747 richting Elsenborn. Aan het rond punt van het "Camp d'Elsenborn", de N669 nemen richting Küchelscheid. Na 5 km, ziet u een parking naast de weg aan de Thomas-brug. Deze wandeling is ook toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

Lengte van het parcours: 6 km.
Duur: 2 heures.
Wegmarkering: Rode rechthoek

Nadere inlichtingen

  • online : http://enforet.wallonie.be

PLUSToeristische info over de gemeente BUETGENBACH