U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Wandeling

ITINERAIRES REMARQUABLES EN WALLONIE: N°3

U loopt langs de Semois en passeert de abdij van Clairefontaine. Aan uw rechterzijde ziet u een linde van meer dan 300 jaar oud. Vervolgens neemt u een kleine weg (nog steeds langs de Semois). U wandelt voorbij een gesteelde eik van enkele honderden jaren oud. Er is een barbecueruimte mocht u even willen stoppen. Daarna komt u bij de molen van l'Epine, een graanmolen uit de 19de eeuw die tot de Eerste Wereldoorlog actief was. Een beetje verderop, hebt u twee prachtige uitzichten op de molen van l'Epine en de abdij van Cordemois. Volg de weg tot de onlangs gerenoveerde belvédère. U daalt opnieuw af via de Auclinhelling, een echt "bosmuseum" met gigantische bomen.


U kunt de wandelkaart hier downloaden. Voor meer info: Maison du Tourisme du Pays de Bouillon, quai des Saulx 12, 6830 BOUILLON Tel. : 061/46 52 11 E-mail : info@bouillon-tourisme.be. Internet : http://www.bouillon-tourisme.be.


Bereikbaarheid: N89 richting Bouillon. Neem na Noirefontaine de N828 naar rechts richting Bouillon-Corbion. In Bouillon, volg de hoofdweg en steek de brug over de Semois over. Ga vervolgens onmiddellijk naar rechts en ga verder tot u een stenen brug (Pont de Cordemois) oversteekt. Dit is het startpunt van de wandeling. Parkeermogelijkheid in de buurt van de brug.

Lengte van het parcours: 8 km.
Duur: 3 heures.
Wegmarkering: Rode ruit op witte achtergrond (n°15)

Nadere inlichtingen

  • online : http://enforet.wallonie.be

PLUSToeristische info over de gemeente BOUILLON

Ligging

Ligging