U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Wandeling

ITINERAIRES REMARQUABLES EN WALLONIE: N°2

Ontdek de typische plekjes in het oostelijke bos van Hertogenwald. U ziet er loofboomsoorten zoals de els, de berk, de lijsterbes, en waar de ondergrond het toelaat, de beuk en zelfs de eik. In de naaldbossen leven herten, reeën, everzwijnen, maar ook minder voorkomende soorten zoals de wilde kat, de marter en de ruigpootuil. In Duret, komt u aan bij het plateau van de Hoge Venen dat het statuut van natuurreservaat kreeg. Op de terugweg, langsheen de Fossé d'Eupen, op de plaats die bekend staat als Robinette 618, bevindt zich een aanplanting met ongesteelde eiken van 1993 en een beetje verderop, bij Robinette 615, een prachtige groep oude eiken. Nadat u de stroom van de Fossé d'Eupen heeft overgestoken, keert u terug naar de parking van Drossart.


U kunt de wandelkaart hier downloaden. Voor meer info: Maison du Tourisme du Pays de Vesdre, rue de la Chapelle 30, 4800 VERVIERS. Tel. : 087/30 79 26. E-mail : info@verviersima.be. Internet : http://www.paysdevesdre.be.


Bereikbaarheid: RN68 Eupen-Malmédy tot het rond punt van Drossart. Parking voor 60 wagens. Het parcours is toegankelijk voor wandelaars met een kinderwagen.

Lengte van het parcours: 9 km.
Duur: 3 heures.
Wegmarkering: Rode ruit

Nadere inlichtingen

  • online : http://enforet.wallonie.be

PLUSToeristische info over de gemeente BAELEN

Ligging

Ligging