U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Bezoek : Werelderfgoed (Unesco), Bouwkundig Erfgoed, Monument
Promo Echte Ardennen en Waalse Steden

2 soleilsBelfort van Thuin

Belfort van Thuin
© WBT - J.P. Remy
Kortingsbon
- € 1 op de toegangsprijs voor volwassenen hetzij € 2 in plaats van € 3

Het belfort in Thuin, dat zich vandaag naast de Place Albert Ier bevindt, is de overblijvende toren van een kerk, die in 1811 verwoest werd om zo plaats voor het plein te creëren. Deze toren werd door de stad en het domkapittel opgetrokken in 1639 om als belfort te dienen. Hij was zowel kapitteltoren als gemeentelijke toren van de collegiale kerk Saint-Théodard. Het belfort maakt deel uit van het Werelderfgoed van de Unesco. Drietalige panelen, een film, camera's, ... vertellen u de geschiedenis van Thuin en haar belfort. Om u te helpen bij uw beklimming, geeft een audiogids uitleg over het mechanisme van de klok, de bellen, de beiaard...Op het hoogste punt, onthullen 4 nissen een vrij uitzicht over de valleien.


Gesloten op 11/11, 24/12, 25/12, 31/12 en 01/01.
Tijdens de Belgische en Nederlandse schoolvakanties en op feestdagen, open van dinsdag tot zondag: van 11u tot 17u (02/11 tot 31/03) en van 11u tot 18u (01/04 tot 31/10).
Groepen: het belfort is open het hele jaar door op afspraak.


Gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar.Toegankelijk voor andersvaliden Parking voor autocars Parking voor auto's Winkel Werelderfgoed van de mensheid SENIORENKAART BEREIKBAAR PER TREIN

Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 71 59 54 54
  • online : http://www.thuin.be
  • via e-mail : thuin@office-tourisme.org

Toeristische info over de gemeente THUIN

Ligging

Ligging