U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Bezoek : Park/Tuin

Mellaerts Vijvers

Mellaerts Vijvers
© Région de Bruxelles Capitale & LMRC asbl.

Het Park van de Mellaertsvijvers is thans in twee delen verdeeld: het ene met een visvijver en het andere met een plezier- en roeivijver. De eerste vijver is weinig toegankelijk voor het brede publiek en voorbehouden aan vissers van karpers en baarsjes, er zijn ook reigers. Op de scheiding van de twee vijvers bevindt zich de chalet, een tavernerestaurant die sinds ruim een eeuw de zondagswandelaars laaft met ¿een stevige pint en een boterham met platte kaas en ramonache (soort radijs)¿. Een bijna cirkelvormige wandeling omringt de tweede vijver waar roeibootjes en pedalos kunnen gehuurd worden, wat blijkbaar geen hinder vormt voor een brede waaier van watervogels (meerkoeten, macroule, futen, ouette d'Egypte, enz.). Vertier is ook mogelijk op een wel onderhouden minigolf.


Voor verdere inlichtingen klik HIER - © Région de Bruxelles Capitale & LMRC asbl Toegang: Bus: 36, 42 / Tram: 39, 44. Parking. Gratis inkom.


Aanvullende bezoeken: Park van Woluwe, Trammuseum, Park van Tenreuken (tussen de Vorstlaan en de Woudmeesterlaan), Park Les Sources (langs de Woluwelaan en de Stationsstraat van Woluwe).


Nadere inlichtingen

  • online : http://www.brussels-gardens.be

Ligging

Ligging