U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

 
Home >
Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Bezoek : Museum/Ontdekking

2 soleilsFerme du Caillou, het laatste hoofdkwartier van Napoleon

Ferme du Caillou, het laatste hoofdkwartier van Napoleon
© Olivier - TLM Photography.be

Ontdek de gloednieuwe opbouw en inrichting van het laatste HK van Napoleon, historisch museum en herdenkingsplaats gewijd aan de Slag bij Waterloo.

Het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon, het enige Napoleontisch museum in België verwelkomt je in Caillou, een oude hoeve gebouw in 1757. Napoleon en zijn generale staf brachten er de nacht door van 17 juni 1815 en maakten er de plannen voor de slag van Waterloo.

Het mueumparcours biedt een gloednieuwe scèneopbouw met rijke collecties stukken uit de die tijd. Dankzij het videogidssysteem wordt de bezoeker ondergedompeld in een realistische sfeer en kan hij de intensiteit van de nacht voor de beroemde veldslag van 1815 voelen.

Dankzij ludieke en zintuiglijke activiteiten komen klein en groot meer te weten over leven van de soldaten, de indrukken en de strategie van de Keizer. Buiten kunnen de bezoekers even tot rust komen in het park en de boomgaard.


Toegankelijkheid

Deze herdenkingsplaats van het Slagveld van Waterloo onderscheidt zich ook door de bijzondere aandacht die besteed wordt aan de bezoekers met een handicap. De site werd aangepast aan personen met beperkte mobiliteit, zowel binnenin het museum als buiten rond het museum. Bovendien is er een gebarentaalversie van de audiogids voor doven en slechthorenden, alsook zintuigelijke activiteiten voor slechtzienden.


Kinderen - 6 jaar : gratis. INDICE PASSE-PARTOUT: 120257


Toegankelijk voor andersvaliden Parking voor autocars Parking Bibliotheek of documentatiecentrum Winkel PARKING VOOR TWEEWIELERS

Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 2 384 24 24
  • via fax : +32 (0) 2 387 22 64
  • online : http://www.dernier-qg-napoleon.be
  • via e-mail : dernier.qg.napoleon@skynet.be

PLUSToeristische info over de gemeente GENAPPE

Ligging

Ligging