U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Bezoek : Museum/Ontdekking, Theater/Opera, Kasteel, Bouwkundig Erfgoed

Kasteel van Trazegnies

Kasteel van Trazegnies
© Charleroi Tourisme - Gina Santin

Gelegen tussen Mons en Namen is het Kasteel van Trazegnies, waarvan de oorsprong teruggaat op de 11de eeuw, een prestigieuze getuige van het feodale tijdperk in België.
Ontdek een kasteel vol leven waar regelmatig culturele evenementen en activiteiten georganiseerd worden zoals thematentoonstellingen, concerten, een traditionele kerstmarkt, een boeken- en papiermarkt, rondleidingen of pedagogische workshops.
Het museum "Leven en werk van onze voorouders", op de 2de verdieping van het kasteel is wellicht het belangrijkste van Wallonië over dat onderwerp. Het museum is momenteel gesloten omwille van veiligheidsredenen.
In de Romeinse kelders produceert het kasteel van Trazegnies wijn met druiven gekweekt in de Tervigne wijngaard in Chapelle-Les-Herlaimont. Tijdens de rondleidingen ontdek je meer over die wijngaard van 1 hectare op een voormalige steenberg.

Een kasteel met een prestigieus verleden

Trazegnies was de zetel van een machtig domeinstelstel en de bakermat van een van de meest illustere families van Europa.
Het volledig kasteel werd aan het einde van de 16de heropgebouwd nadat het in 1554 was vernield en afgebrand. Tijdens de heropbouw liet Charles II, markies van Trazegnies, het prachtige hoofdgebouw optrekken. Het hoofdgebouw vormt het pareltje van het huidige kasteel en in België nagenoeg het enige voorbeeld van architectuur in de Waalse renaissance. Het kasteel werd in 1950 als historisch monument geklasseerd.

Praktisch

Openingsuren
Van mei tot eind september: zondagen en feestdagen van 14.30 tot 17.30 u. Rondleiding om 15 u.
Van mei tot oktober: rondleiding voor groepen op afspraak op +32 (0)71/ 45 10 46.
Tarieven
Volwassenen: € 5
Studenten en senioren: € 4
Ontdek de verschillende bezoekformules
Bereikbaarheid
Met de auto: snelweg E42, afrit 18 komende uit Mons, afrit 17 komende uit Namen; daarna R3, afrit Charleroi Ouest, richting Trazegnies.


Parking Honden toegelaten Bibliotheek of documentatiecentrum Winkel EDUCATIEVE AFDELING

Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 71 45 10 46
  • via fax : +32 (0) 71 45 10 46
  • online : http://www.chateaudetrazegnies.be
  • via e-mail : info.activites@chateaudetrazegnies.be

PLUSToeristische info over de gemeente COURCELLES

Ligging

Ligging