U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Bezoek : Park/Tuin

Hangende tuinen

Hangende tuinen
© WBT - Bruno D'Alimonte

De gedichten van de schrijver uit Thuin, Mathieu Anciaux, die schreef onder het pseudoniem "Jean de la Biesmelle", bevestigen wat destijds de pracht en praal van de hangende tuinen van Thuin moet zijn geweest : "de in terrassen aangelegde tuinen, die trapsgewijs als een waterval op de heuvels lagen, boden, van de rivier tot aan de hemel, hun manden vol planten, vruchten en bloemen". Ze moeten er geweldig hebben uitgezien in de tijd dat de gelukkige bezitters ervan wijnranken en alles wat de soberheid van het leven destijds gebood, teelden. Ze zijn momenteel gerestaureerd en bieden de bezoekers een vrij uitzicht. Leuke wandeling tot leven gebracht door 11 verklarende borden.


Ligging: zuidelijke helling van de vallei. Vertrek: bovenstad Thuin.
Geopend: Hangende tuinen: het hele jaar toegankelijk voor individuele bezoekers en groepen - vrije wandeling langsheen 11 verklarende panelen over de geschiedenis van Thuin en de Hangende Tuinen.
Toegankelijk voor individuelen (zicht uit steegjes).
Bereikbaar: Auto: N559, of N59 vanuit Beaumont - Trein: station van Thuin.
Mogelijk een pedagogische tuin te bezoeken na reserveren bij het Office du Tourisme van Thuin.Parking voor autocars Parking Honden toegelaten Speelplein BEREIKBAAR PER TREIN

Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 71 59 54 54
  • via fax : +32 (0) 71 59 54 53
  • online : http://www.thuin.be
  • via e-mail : thuin@office-tourisme.org

PLUSToeristische info over de gemeente THUIN

Ligging

Ligging