U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Bezoek : De Mooiste Dorpjes In Wallonië

Thon - Een van de mooiste dorpjes van Wallonië

Thon - Een van de mooiste dorpjes van Wallonië
© Mark Rossignol

Gemeente Andenne (Provincie Namen) Condroz Het dorp ligt op een hoogte in een decor van groen en kreupelhout in de Samsonvallei. De kern van het dorp waarin kalksteen overheerst, heeft zijn charme van weleer weten te bewaren. De meer dan 100 meter hoge rotsen, die in 1944 onder monumentenzorg werden geplaatst, bieden een schitterend uitzicht over de streek en vormen een ontzagwekkende vestingmuur van Visékalksteen. De kerk en de kasteelhoeve die de vallei beheersen, lijken het dorp te beschermen.


Rondleidingen mogelijk op reservatie bij de Toeristische Dienst van Andenne. Brochures en extra informatie beschikbaar bij de Toeristische Dienst.

Les Plus Beaux Villages de Wallonie


De V.Z.W. "Les Plus Beaux Villages de Wallonie" werd in 1994 naar Frans voorbeeld opgericht en bekroont de mooiste landelijke plekjes in Wallonië met haar kwaliteitsmerk. Onder monumentenzorg geplaatste gebouwen en uitzonderlijk erfgoed (in een ongerepte omgeving) harmoniëren er met de wil van de inwoners hun geluk daar te leven met u te willen delen. © asbl Les Plus Beaux Villages de Wallonie


Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 83 65 72 40
  • via fax : +32 (0) 83 65 72 40
  • online : http://www.beauxvillages.be
  • via e-mail : info@beauxvillages.be

PLUSToeristische info over de gemeente ANDENNE

Ligging

Ligging