U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

 
Home >
Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Bezoek : Museum/Ontdekking, Grotten En Spelonken, Werelderfgoed (Unesco)

Neolitische vuursteenmijnen van Spiennes, Unesco-site

Neolitische vuursteenmijnen van Spiennes, Unesco-site
© JLDUBOIS_SRPH

Op 6 km van Mons ligt de archeologische site van Spiennes, opgenomen op de lijst van Unesco-erfgoed en Silex's het gloednieuwe interpretatiecentrum.
Met meer dan 100 hectare vormen de neolitische mijnen van Spiennes een van de grootste en oudste mijnwiningen van Europa. Ze staan sinds 2000 op de lijst van Unesco-werelderfgoed.

Nieuw 2015: Silex's

In de lente van 2015 opent Silex's, het interpretatiecentrum van de neolotische mijnen van Spiennes de deuren. Je wordt er meegenomen op een ontdekkingsreis naar alle geheimen van deze belangrijke archeologische site. Er worden tal van activiteiten georganiseerd zoals didactische wandelingen buiten, een bezoek aan de semi-permanente tentoonstelling of een afdaling tot 9 meter onder de grond.
Spiennes is hét centrum van de prehistorische beschaving in Europa. Er is aangetoond dat de mens er al aanwezig is sinds het Paleolithicum. Tijdens het Neolithicum, tussen 4200 en 2500 voor Christus, werden er tal van silexmijnen uitgegraven. Enkele ervan werden bijgewerkt door archeologen en kunnen bezocht worden.


Werelderfgoed van de mensheid

Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 65 39 59 39
  • online : http://www.silexs.mons.be
  • via e-mail : polemuseal@ville.mons.be

Ontdekken


PLUSToeristische info over de gemeente MONS

Ligging

Ligging