U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Bezoek : Monument, Religieus Erfgoed

Basiliek van Saint-Hubert

Basiliek van Saint-Hubert
© FTLB - P. Willems

De gevel van de oude abdijkerk -in 1927 tot basiliek bevorderd- heeft vooral een klassieke stijl en is ontworpen als stenen decor om de oude torens (13de, 16de, 17de eeuw en bijna 50 m hoog) en hun trappentorentjes te maskeren. De gevel bevat van onder naar boven: het portaal met zijn sleutel in de vorm van een ram (symbool van Christus), de wapenschilden van de abt die voor de bouw zorgde, Clément Lefèbvre (1700), een groot gebrandschilderd raam, de klok en een reliëf, waarboven een standbeeld prijkt (St-Hubertus - 1986). De vijfhoekige koornis en de luisterrijke kapellen hebben een laatgotische stijl uit de 16de eeuw. In het interieur vindt men de Romaanse crypte (1064), prachtige koorstoelen, een mausoleum van marmer en een altaar. Het abdijgedeelte heeft een gevel in klassieke stijl.


Rondleidingen op voorafgaande reservatie bij de verantwoordelijke van de basiliek.
Gids basiliek of eigen gids: € 1,- per persoon. Gratis voor kinderen jonger dan 18 jaar. Mogelijke talen: FR, NL, EN en DE.

Bezoek aan de dakconstructies en de klokkentorens: enkel gids van de basiliek, +/- personen (kinderen jonger dan 10 jaar niet toegelaten): € 2 per persoon. Mogelijke talen: FR en EN.Parking

Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 61 61 23 88
  • via fax : +32 (0) 61 61 54 44
  • online : http://www.basiliquesainthubert.be
  • via e-mail : accueil.basilique.saint-hubert@skynet.be

PLUSToeristische info over de gemeente SAINT-HUBERT

Ligging

Ligging