U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
famillesBezoek : Frituur

Friterie Fontainas

Friterie Fontainas
© Top 49 - Fritkots Bruxelles.

In 2010 ontdekt de hele wereld Wikileaks, maar de internationale pers laat de "Zaak Fontainas" links liggen!

In een thread afkomstig van de Amerikaanse ambassade in Brussel stond te lezen waarom de zetel van de NAVO voor altijd in België gevestigd zou blijven. De reden? De lekkere frietjes van frituur Fontainas.

Laten we even teruggaan naar 2002 om de hele zaak uit te spitten en vooral de belangrijke rol te begrijpen van de familie Barzakis, de machtige eigenaars van dit etablissement in de schaduw van de Hallepoort.

De Belgische weigering om deel te nemen aan de tweede Golfoorlog ontlokt de woede van het Witte Huis. Er gaan geruchten rond dat de zetel van de NAVO naar een buurland zal verhuizen. De dreiging lijkt ernstig.


Wikileaks onthult dat Giorgio en Polyxeni Barzakis in het geheim tal van Amerikaanse generaals van frieten met mayonaise voorzien. Het koppel wil zijn klanten behouden en beslist om tot actie over te gaan. Giorgios roept de G5 van de friet, de 5 belangrijkste frituren van het land, bij elkaar.

Een groep die zelfs gevreesd wordt door de Japanse sekte van de sublieme sushi's en de Napolitaanse pizzamaffia, geleid door de beroemde Margherita. De G5 tekent daar het Cervela Pact "Alles voor de friet, niets zonder saus".

Hun lobbywerk lukt wonderwel: de NAVO-landen kondigen aan dat het nieuwe operationele centrum naar Brussel komt. In de thread stond te lezen dat Barack Obama overtuigd werd door de frikadellen van frituur Fontainas.


© Julien Thomas


Ligging

Ligging