U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Bezoek : Monument

Brits gedenkteken van de Eerste Wereldoorlog in Ploegsteert

Brits gedenkteken van de Eerste Wereldoorlog in Ploegsteert
© OT Comines-Warneton

Het gedenkteken en de militaire begraafplaatsen brengen hulde aan de soldaten van het Commonwealth die tijdens de Eerste Wereldoorlog sneuvelden in Komen-Waasten.

Het gedenkteken werd opgericht langs de route Ploegsteert - Ieper  in de provincie Henegouwen en werd ingehuldigd in juni 1931. Het is een soort cirkelvormige tempel met indrukwekkende afmetingen. Hij wordt gedragen door zuilengalerijen en bewaakt door 2 stenen leeuwen.

Na afloop van de Eerste Wereldoorlog, werden duizenden soldaten bedolven door de modder van de loopgraven en het "No man's land".


Er bevinden zich een twintigtal militaire begraafplaatsen op het gebied van Komen-Waasten en onderscheiden zich door hun gedenkplaten in Euville-steen die een sobere pracht uitstralen. Talloze bedevaarders van over de hele wereld verzamelen hier elk jaar en laten een boodschap achter in de registers die aan de ingang van elke begraafplaats.

U kunt meer informatie verkrijgen bij de Toeristische Dienst van Komen-Waasten, Chemin du Moulin Soete 221 in 7780 Komen.Parking voor autocars Parking PARKING VOOR TWEEWIELERS

Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 56 55 56 00
  • via fax : +32 (0) 56 55 56 08
  • online : http://www.villedecomines-warneton.be
  • via e-mail : office.tourisme.comines-warneton@belgacom.be

PLUSToeristische info over de gemeente COMINES-WARNETON

Ligging

Ligging