U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Bezoek : Museum/Ontdekking

2 soleilsMuseum voor Fotografie in Charleroi

Museum voor Fotografie in Charleroi
© WBT - Denis Erroyaux
 • Adres:
  GPS : Place des Essarts
  Avenue Paul Pastur 11
  6032 MONT-SUR-MARCHIENNE (CHARLEROI)Belgium

 • KAARTEN: Google Maps

Het Museum voor Fotografie in Charleroi is het belangrijkste in Europa. Er zijn zowel tijdelijke als permanente exposities te bewonderen.

 • Het belangrijkste fotografiemuseum in Europa
 • Veel meer dan een gewoon fotomuseum


Het Museum in enkele woorden

Het Museum voor Fotografie in Charlero is gelegen te Mont-sur-Marchienne in een oud religieus gebouw. Met een oppervlakte van meer dan 6000m², een collectie van 80 000 foto's waarvan 800 deel uitmaken van een permanente expositie, is het één van de grootste en belangrijkste fotografiemuseums van Europa.

Het museum organiseert regelmatig tijdelijke exposities. Zo worden er drie tijdelijke exposities gehouden elke vier maanden, waardoor je geregeld terug kan komen en telkens iets nieuws ziet bij uw bezoeken.

Bibliotheek, Café, Boetiek, Park, "Vrienden van het Museum"...

Meer dan 13 000 werken en 4000 dossiers over de fotografie kunnen gratis geraadpleegd worden in de bibliotheek van het Museum voor Fotografie. De boetiek van het museum biedt u publicaties van het museum, werken over de fotografie, gadgets en allerlei versieringsideeën en mogelijke cadeaus aan. Om even de dorst te lessen of om een tussendoortje te nemen kan je terecht bij het museumcafé in een rustige omgeving. Er staan verschillende soorten broodjes, salades en pasta's op het menu.

Rond het museum zie je het Museumpark. 85 are met opmerkelijke bomen die opgenomen zijn in het inventaris van het erfgoed. Een wandeling om een luchtje te scheppen na een bezoek aan de tentoonstelling. Als je Vriend van het Museum bent, geniet je van uitzonderlijke voorwaarden. Ontdek ze hier.

Praktische informatie

Het Museum voor fotografie is open van dinsdag tot zondag, van 10u tot 18u. Gesloten op maandagen, 25 december en 1 januari. Een bezoek duurt ongeveer 3 uur. Alle info over de bezoeken. Gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar en voor Vrienden van het Museum.

In het Museum voor Fotografie speel je in de film van je leven.


Toegankelijk voor andersvaliden Parking voor autocars Parking Restaurant Cafetaria Bibliotheek of documentatiecentrum Winkel EDUCATIEVE AFDELING

Nadere inlichtingen

 • telefonisch op : +32 (0) 71 43 58 10
 • via fax : +32 (0) 71 36 46 45
 • online : http://www.museephoto.be
 • via e-mail : mpc.info@museephoto.be

PLUSToeristische info over de gemeente CHARLEROI

Ligging

Ligging