U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Bezoek : De Mooiste Dorpjes In Wallonië

Mélin, een van de mooiste dorpjes van Wallonië

Mélin, een van de mooiste dorpjes van Wallonië
© Les Plus Beaux Villages de Wallonie

Gemeente Geldenaken (Provincie Waals-Brabant)

Haspengouw

Het dorpje Mélin, dat half verscholen ligt aan het begin van de Gobertangevallei en uitkijkt over een wijd landschap, nestelt zich rond zijn kerk.

De huizen van zandsteen of steen van Gobertange zijn liefdevol met bloemen versierd. De blinde topgevels van de huizen die loodrecht op de straat staan en de L- en U-vormige gebouwen, waarvan het bestrate gedeelte systematisch met een muurtje of een hek is afgebakend, versterken en typeren het straatbeeld.

Het architectonisch kader dat bestaat uit vier grote hoeves, boerderijtjes en woningen, bevat heel wat elementen die van voor 1850 dateren. De harmonische combinatie van zand- en baksteen maakt van het dorp een homogeen geheel.

© asbl Les Plus Beaux Villages de Wallonie


Rondleidingen mogelijk op afspraak +32 (0)10/81 01 65.

De V.Z.W. "Les Plus Beaux Villages de Wallonie" werd in 1994 naar Frans voorbeeld opgericht en bekroont de mooiste landelijke plekjes in Wallonië met haar kwaliteitsmerk.

Onder monumentenzorg geplaatste gebouwen en uitzonderlijk erfgoed (in een ongerepte omgeving) harmoniëren er met de wil van de inwoners hun geluk daar te leven met u te willen delen.Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 83 65 72 40
  • via fax : +32 (0) 83 65 72 40
  • online : http://www.beauxvillages.be
  • via e-mail : info@beauxvillages.be

PLUSToeristische info over de gemeente JODOIGNE

Ligging

Ligging