U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Bezoek : Park/Tuin, Kasteel, Bouwkundig Erfgoed, Provinciaal Domein - Park

Domain van Ronchinne

Domain van Ronchinne
© Edit. Thill, S.A., Bruxelles

Het domein van Ronchinne, het oude onderkomen van Prinses Clémentine, derde dochter van Leopold II, waarvan het kasteel stamt uit het begin van de eeuw, strekt zich uit over 44 ha. Het park straalt door opmerkelijke rijkdom aan rododendrons en zijn vijvers een verrukkelijke ouderwetse charme uit. Aan de andere zijde van het kasteel liggen tegen de heuvel groene gebieden, terwijl slingerende paadjes naar een plas vol stenen leiden, naar een oud jachtpaviljoen, waar een fontein staat, om tenslotte te eindigen bij een grasveld met beelden. Op dit schitterende terrein vormen gesnoeide en ongesnoeide struiken een opmerkelijk mooie combinatie.


Doorlopend geopend (op aanvraag voor het organiseren van werkcolleges, of gastronomische weekenden buiten de periode) - Culturele manifestaties : concerten in het kader van het "Festival de l'Eté Mosan".
Toegang gratis.
Bereikbaar : Snelweg E411 - afrit Wierde, vervolgens de N4 nemen richting Aarlen. Na onder de spoorwegovergang te zijn doorgegaan, de afrit nr21 naar rechts nemen, en bovenaan de helling de borden "Ronchinne" volgen.
Mogelijkheid tot overnachting (42 kamers) + vol pension (individueel of groep).Toegankelijk voor andersvaliden Parking voor autocars Parking Restaurant Honden toegelaten Cafetaria Speelplein

Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 81 41 14 05
  • via fax : +32 (0) 81 41 28 94
  • online : http://www.chateaudelaposte.be

PLUSToeristische info over de gemeente ASSESSE

Ligging

Ligging