U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Bezoek : Museum/Ontdekking

4 soleilsGasthuis Onze-Lieve-Vrouw met de Roos

Gasthuis Onze-Lieve-Vrouw met de Roos
© Francis Vauban
Gasthuis Onze-Lieve-Vrouw met de Roos
© Coralie Cardon
Gasthuis Onze-Lieve-Vrouw met de Roos
© Francis Vauban
Gasthuis Onze-Lieve-Vrouw met de Roos
© Francis Vauban

Het "Hôpital Notre-Dame à la Rose" -gesticht in 1242- is één van de laatste gasthuisgebieden die door de boerderij, tuinen, ijskelder en het kerkhof naast de klooster- en gasthuisgebouwen, zich geheel zelfstandig kon bedruipen. Het vormt de getuige van de manier waarop gasthuizen in de Middeleeuwen functioneerden. Dit gasthuis is zeer uitzonderlijk door de staat waarin het hele gebied bewaard is gebleven, door de verscheidenheid van de constructies en door de grote artistieke, farmaceutische of medicinale collecties, die worden getoond in hun authentieke kader. Het "Hôpital Notre-Dame à la Rose", het prachtige historische erfgoed van Lessines, was tot aan het eind van de jaren '80 in vergetelheid geraakt en werd door een klein aantal vrijwilligers opnieuw in ere hersteld.
Ga tijdens je bezoek aan het gasthuis ook eens een kijkje nemen in de kloostertuin.Wekelijkse sluitingsdag: maandag.Individuele bezoekers: open op zaterdag, zondag en feestdagen van 14u tot 18u30 (van het 1ste weekend van april tot het laatste weekend van oktober). Bezoek-conferentie op de eerste zondag van de maand (van april tot oktober, behalve in september) om 14u30.Laatste ingang om 17u45.Rondleiding voorzien om 15u (ong. 1u45).In juli en augustus, open elke namiddag (behalve op maandag).Vrije bezoeken met audiogids (FR, NL, EN) en foldertje (DE, ES, IT).Voor groepen: open het hele jaar door op aanvraag.
Meer informatie bij het Toeristenbureau, Rue de Grammont 2, 7860 Lessines. Tel en fax +32 (0)68/33 36 90.


Toegankelijk voor andersvaliden Parking voor autocars Parking Restaurant Cafetaria Bibliotheek of documentatiecentrum Winkel BEREIKBAAR PER TREIN EDUCATIEVE AFDELING

Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 68 33 24 03
  • via fax : +32 (0) 68 26 86 57
  • online : http://www.notredamealarose.com
  • via e-mail : info@notredamealarose.com

PLUSToeristische info over de gemeente LESSINES

Ligging

Ligging