U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Bezoek : Museum/Ontdekking, Boomgaard

Ecomuseum uit Le Pays des Collines

Ecomuseum uit Le Pays des Collines
© Coralie Cardon

In het Ecomuseum van Le Pays des Collines (La Hamaide) ontdek je het werk op het veld en en op de boerderij er aan toeging.

Het museum herbergt al meer dan 30 jaar originele voorwerpen en stelt de oude knowhow aan het publiek voor. Het museum zag in 1974 het daglicht onder de naam Levendig Museum.

Het Ecomuseum bevindt zich halverwege tussen toerisme en opleiding en is dus een belangrijke toeristische locatie in het Pays des Collines.

In de voorraadschuren uit de jaren '50 worden de thema's oogst en landbewerking aangesneden.

Na een pauze in de Staminee, kan je op ontdekking gaan naar de zalen waar je meer leert over het dagelijkse leven en het handwerk. Daarna volgt de tentoonstelling van voorwerpen die gevonden werden op de site van het kasteel van de graaf Lamoral d'Egmont.


Open:
Van maandag tot vrijdag: het hele jaar door, van 14u tot 16u30. Krokus-, paas- en herfstvakantie, van 14u tot 17u. In juli en augustus, van 14u tot 18u.
Zondag en feestdagen: van Pasen tot 30 september, van 14u tot 18u.
Gesloten op zaterdag en tussen Kerstmis en Nieuwjaar.
Groepen: dagelijks open op afspraak (behalve Kerstmis en Nieuwjaar). Dag- of verblijfsprogramma's, voor alle leeftijden.

Het Ecomuseum beschikt ook over een ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen rond het landelijke leven (molens, brood), een conferentiezaal, een bibliotheek en een tuin.
Ambachtelijke animaties. Natuurklassen. 1e zondag van augustus: Een zomerdag in Lahamaide van de 16de tot de 19de eeuw.Toegankelijk voor andersvaliden Parking voor autocars Parking Cafetaria Bibliotheek of documentatiecentrum Winkel EDUCATIEVE AFDELING PARKING VOOR TWEEWIELERS

Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 68 64 51 55
  • via fax : +32 (0) 68 64 51 55
  • online : http://www.ecomusee.eu
  • via e-mail : ecomuseedupaysdescollines@skynet.be

PLUSToeristische info over de gemeente ELLEZELLES

Ligging

Ligging