U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Bezoek : Museum/Ontdekking, Boomgaard

Ecomuseum uit Le Pays des Collines in La Hamaide

Ecomuseum uit Le Pays des Collines in La Hamaide
© Coralie Cardon

Maak in het Ecomuseum van Le Pays des Collines een reis door het landelijke verleden van de streek, op ontdekking naar oude technieken en landbouwtradities.


Al meer dan 40 jaar ijvert dit museum voor het behoud en de verspreiding van het landelijke erfgoed van het Pays des Collines. De geschiedenis van het platteland, de knowhow en de landbouwwerktuigen worden voorgesteld doorheen een museaal parcours dat de sfeer van weleer terug wil brengen. In de voorraadschuren uit de jaren 50 wordt aandacht besteed aan de oogst en de landbewerking in de verschillende seizoenen. Vervolgens kan je naar de zalen gaan waar je meer te weten komt over het dagelijkse leven en het handwerk. En om af te sluiten kan je de tentoonstelling van de stukken die gevonden werden op de site van het Kasteel van de graaf Lamoral d'Egmont bezoeken.

Het ecomuseum organiseert tijdelijke tentoonstellingen gewijd aan het landelijke leven. Elke zondag van augustus kan je deelnemen aan het grote Oogstfeest.


Er is ook een conferentiezaal, een bibliotheek en een tuin die vol staat met oude inheemse soorten.  De Estaminet van het museum verwacht je om een streekbiertje of een ambachtelijk sapje te proeven in een echte jaren 50-stijl.

Plan uw bezoek

Openingstijden
Het hele jaar door, van maandag tot vrijdag, van 10u tot 16u30.
Gesloten op zaterdag en tijdens de wintervakantie.
Van Paasmaandag tot 30 september,  ook op zon- en feestdagen, van 14u tot 18u.

Groepen
Dagelijks open, na reservering (behalve wintervakantie)

Het museum stelt ook dag- of verblijfsprogramma's voor, voor alle leeftijden, met ambachtelijke animatie en natuurklassen.Toegankelijk voor andersvaliden Parking voor autocars Parking Cafetaria Bibliotheek of documentatiecentrum Winkel EDUCATIEVE AFDELING PARKING VOOR TWEEWIELERS

Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 68 64 51 55
  • via fax : +32 (0) 68 64 51 55
  • online : http://www.ecomusee.eu
  • via e-mail : ecomuseedupaysdescollines@skynet.be

PLUSToeristische info over de gemeente ELLEZELLES

Ligging

Ligging