U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Bezoek : Park/Tuin

Park van Laken

Park van Laken
© WBT - Global View - Simon Schmitt

Dit publieke park ten noorden van Brussel dateert uit de 19de eeuw en biedt u aan de ene kant een schitterend zicht op de stad, aan de andere een indrukwekkend perspectief op het Koninklijk Paleis van Laken.

Als een soort voorgebergte troont het monument aan de Dynastie in het midden van een sober en ontbloot landschap. Let wel, schijn bedriegt: dit monument in flamboyante gotische stijl, opgedragen aan Leopold I, is niet het enige punt dat onze aandacht verdient in de 26 hectaren parkgebieden tussen de Koninklijke Park- en de Jules Van Praetlaan.

Om dit bezoek te bekronen openen zich voor ons de tuin van het Chinese paviljoen en van de Japanse toren, het Koninklijk Domein, het Osseghempark en het Stuyvenbergdomein. Op enkele minuten afstand tref je het Heizelplateau aan, met het Brupark, Mini-Europa, Oceade, het Atomium en het Planetarium.


Aanvullende bezoeken: Atomium Musea van het Verre Oosten Bruparck Mini-Europa Parc aquatique Océade Planetarium van het Koninklijk Observatorium van België


Nadere inlichtingen

  • online : http://www.brussels-gardens.be

Ligging

Ligging