U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Bezoek : Museum/Ontdekking, Monument, Religieus Erfgoed

Nationale Heilig Hart Basiliek van Koekelberg

Nationale Heilig Hart Basiliek van Koekelberg
© OPT - GlobalView - Simon Schmitt

De Nationale Heilig Hart Basiliek van Koekelberg biedt u aan om een uitzonderlijk panorama over Brussel, 2 musea en tentoonstellingen te ontdekken.

Een parel van de architectuur van de 20ste eeuw... Op enkele minuten van het centrum van de stad. De vijfde grootste kerk ter wereld. Wens van Koning Leopold II, verwezenlijkt onder Koning Albert I. Kunstwerken : zeldzaam marmer, brons, glasramen. Doorlopende tentoonstelling over de "Geschiedenis van de Basiliek". Breed terras op een hoogte van 53 m., gedeeltelijk bereikbaar met de lift. Prachtig panorama : "Brussel ligt als het ware aan uw voeten". Zicht op Doel, Antwerpen, Mechelen, het hellend vlak van Ronquières. NIEUW! Onlangs werd in de basiliek van Koekelberg een museum voor religieuze kunst geopend. Er worden zowat 250 schilderijen en beelden, afkomstig van de collectie hedendaagse kunst van het bisdom Brugge, tentoongesteld.


Rondleidingen op aanvraag. Duur van het bezoek: 1u45. Openingsuren van het Panorama: zomer: 9u - 17u (laatste toegang om 16u30), winter: 10u -16u (laatste toegang om 15u30). Ingang via deur 6. Organisatie van evenementen en activiteiten. Iedere woensdag, mogelijkheid om de museumruimte van de Zusters Augustinessen te bezoeken: 14u tot 16u. De collectie van het Museum voor Religieuze Kunst kan bezocht worden op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag van 14u tot 16u of op afspraak voor groepen. Museum gesloten van Allerheiligen tot Pasen.

Metro: lijn 1A en 2, vanaf het metrostation Simonis / Tram: 19 / Bus: 213, 214, 355, 49, 87. Gratis parking.


De benedenverdieping van de kerk is gratis te bezichtigen. Gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar.


Parking voor autocars Parking Restaurant Cafetaria Bibliotheek of documentatiecentrum Winkel

Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 2 421 16 60
  • via fax : +32 (0) 2 421 16 61
  • online : http://www.basilicakoekelberg.be
  • via e-mail : toerisme.basilica.tourisme@busmail.net

Ligging

Ligging