U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Bezoek : Park/Tuin, Kasteelpark

4 soleilsPark van het kasteel van Edingen, een uitzonderlijke locatie

Park van het kasteel van Edingen, een uitzonderlijke locatie
© OPT / J-L. Flemal

Edingen is een middeleeuwse stad met een rijk en prestigieus verleden aan de grens van westelijk Henegouwen. De stad is trots op haar prachtige park van 182 ha dat in de lijst van Belangrijk Erfgoed van Wallonië is opgenomen. Het biedt zijn bezoekers een brede waaier aan attracties: het kasteel, de paardenstallen, de kapel, de vele historische en hedendaagse tuinen, enz. Drie themaparcours nemen u mee op ontdekking naar de site aan de hand van audiorondleidingen. Naargelang uw interesse, kunt u kiezen uit het circuit "Natuur" voor een botanisch en ecologisch avontuur, het circuit "Park" voor geschiedenis, of "Tuin" voor de liefhebbers van bloemen en planten. Het park van Edingen biedt u ontspanning en cultuur in een van de mooiste tuinen van Wallonië.


Jaarlijkse sluiting: 25 en 26/12, 01 en 02/01. Bezoek met audiogids, dagelijks: 10u-16u. Info: Toeristische dienst van Edingen, Parc 5, 7850 Edingen. Geprivilegieerd bezoek - voor groepen en mits reservatie bij de Toeristische Dienst € 12,-/pers. Package visit - interpretatiecentrum - audiogids: € 5,- - senioren: € 4,-. Enkel audiogids: € 2,- - interpretatiecentrum: € 2.


Kinderen jonger dan 8 jaar: gratis.


Toegankelijk voor andersvaliden Parking voor autocars Parking Honden toegelaten Cafetaria BEREIKBAAR PER TREIN EDUCATIEVE AFDELING PARKING VOOR TWEEWIELERS

Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 2 397 10 20
  • via fax : +32 (0) 2 395 44 84
  • online : http://www.enghien-edingen.be
  • via e-mail : tourisme.enghien@skynet.be

PLUSToeristische info over de gemeente ENGHIEN

Ligging

Ligging