U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Bezoek : Park/Tuin, Kasteel, Bouwkundig Erfgoed, Kasteelpark

Kasteel van Louvignies

Kasteel van Louvignies
© www.mohamedsamahi.be
Kasteel van Louvignies
© www.mohamedsamahi.be
Kasteel van Louvignies
© www.mohamedsamahi.be
Kasteel van Louvignies
© www.mohamedsamahi.be

Ontdek het kasteel van Louvignies en bezoek in de zomer van 2014 een originele tentoonstelling over de oorlog van 14-18.

Het kasteel van Louvignies ligt op enkele kilometer van Soignies in de provincie Henegouwen. Te midden van de Henegouwse velden, herken je het kasteel gemakkelijk aan zijn toren en torentjes

Het kasteeldomein, dat eigendom was van de familie Villegas de Saint-Pierre onderging een uitgebreide en lange transformatie en heropbouw in de 19de eeuw, vooral tussen 1878 en 1885, door de architect Désiré Limbourg en de landschapsarchitect Louis Fuchs.

Het pand werd omgevormd tot een gastvrij kasteel dat het ecclectisme uit die tijd weerspiegelt: een combinatie van verschillende stijlen, maar met behoud van delen van vroegere bouwperiodes. De binnenhuisdecoratie, het meubilair en de voorwerpen bleven zijn gebleven en maken van het geheel een voorbeeld van de Belle Epoque.


Uw bezoek doorheen het kasteel is indrukwekkend: het witte salon, gespreksruimte voor de dames, de eetkamer met de indrukwekkende haard op de benedenverdieping, de kamers boven, de keukens in de kelder met het grote kookvuur of de strijkkamer...

Een echt filmdecor

Het kasteel vormde meerdere keren het decor voor filmopnames waaronder het beroemde Germinal van Claude Berri. François Ozon draaide er ook Angel en recenter nam Marie Gillain er scènes op voor de film Landes.

Wandelen in het park

Zet uw bezoek zeker verder in het Engelse park dat door Fuchs in 1870 werd ontworpen. Er staan 20 van de meest opmerkelijke bomen van Wallonië. Een aantal zijn opgenomen op de website "Parken en Tuinen". Ook de ijskelder en de groentetuin zijn het bezoeken waard.


Een kasteelvrouw in de loopgraven


Mis deze zomer 2014 de prachtige tentoonstelling niet die georganiseerd wordt in het kader van de 100ste verjaardag van de Grote Oorlog: Een kasteelvrouw in de loopgraven.

Volg de serie op Facebook

Volg ook het spannende leven van kasteelvrouw Maria de Villegas de Saint-Pierre op Facebook.

Praktische informatie


Openingsuren

Elke zondag van 14 tot 18 uur en dagelijks op aanvraag voor groepen

Prijzen

€ 8/pers, geleid bezoek aan het kasteel en de tentoonstelling.Parking voor autocars Parking PARKING VOOR TWEEWIELERS

Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 67 41 04 19
  • via fax : +32 (0) 2 772 72 35
  • online : http://www.chateau-louvignies.be
  • via e-mail : info@chateau-louvignies.be

PLUSToeristische info over de gemeente SOIGNIES