U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Bezoek : Monument

Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen

Tweehonderd meter glas dat geklasseerd is vind je in het centrum van Brussel in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Met winkels, restaurants en een bioscoop.

Een beetje geschiedenis over de Galerijen

De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen zijn opgedeeld in drie delen: de Koninginnegalerij, de Koningsgalerij en de Prinsengalerij. Ze zijn het werk van architect Cluysenaar die ze in 1837 ontwierp. Ze kregen toen de naam "Paraplu van Brussel mee".

De Galerijen zijn een van de favoriete plaatsen van Brusselaars en toeristen. Op een boogscheut van de beroemde Grote Markt van Brussel, in het hart van de hoofdstad, wandelen jaarlijks meer dan 6 miljoen mensen onder de prachtige glazen galerij die hen beschermt tegen het Belgische klimaat.
 
Wist je dat? Vroeger moest je betalen om toegang te krijgen tot de galerijen. 25 centiemen op donderdag en zondag en 10 centiemen op andere dag. Dat is natuurlijk niet meer het geval vandaag. Je kan gratis door de Koninklijke Galerijen wandelen.


De Koninklijke Galerijen vandaag

De jaren gaan voorbij, maar er heerst altijd een vredige sfeer in de Koninklijke Galerijen. Je ontdekt er meerdere gespecialiseerde winkels in de hoofdstad van Europa.

In deze galerijen vind je grote merken en trendy boetieks: haute couture of fantasie, oud, modern, een messenwinkel, een handschoenenwinkel, een hoeden- en parapluwinkel, juweliers, boekhandels, chocolatiers, restaurants, een bioscoop en een theaterzaal.

Laat je charmeren door de mooiste overdekte galerijen van Europa, de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen van Brussel.


Nadere inlichtingen

  • online : http://www.galeries-saint-hubert.com

Ligging