U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Bezoek : Monument, Werelderfgoed (Unesco), Bouwkundig Erfgoed

Grote Markt van Brussel, Unesco-werelderfgoed van de mensheid

Grote Markt van Brussel, Unesco-werelderfgoed van de mensheid
© WBT - G. Batistini

De Grote Markt van Brussel, erkend als Unesco-werelderfgoed van de mensheid, wordt beschouwd als een van de mooiste pleinen ter wereld.
Bewonder er de geslaagde eclectische mix van verschillende architecturale stijlen van de cultuur en maatschappij van een bloeiende stad in het noorden van Europa. Schrijvers als Baudelaire, Victor Hugo en zelfs Karl Marx vielen voor haar charme.

De Grote Markt wordt omringd door prachtige gildehuizen die voornamelijk dateren uit de 17de eeuw. Het Stadhuis van Brussel, waarvan de bouw teruggaat op het begin van de 15de eeuw (1402) domineert dit mooie architecturale geheel.


Grote evenementen

Op de Grote Markt vinden niet te missen evenementen plaats zoals de Ommegang, een grandioze historische reconstructie die de komst van Keizer Karel naar Brussel  in 1549 herdenkt, het beroemde Bloementapijt, dat om de twee jaar wordt gerorganiseerd, het Belgian Beer Weekend of de plaatsing van de traditionele kerstboom ter gelegenheid van de grote kerstmarkt "Winterpret".Werelderfgoed van de mensheid

Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 2 279 43 65

Ligging