U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

 
Home >
Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Romantische Tips : Ontdekking

In Mons hangt er liefde in de lucht! Bezoek Mons met je geliefde

In Mons hangt er liefde in de lucht! Bezoek Mons met je geliefde
© Gregory Mathelot
In Mons hangt er liefde in de lucht! Bezoek Mons met je geliefde
© Gregory Mathelot
In Mons hangt er liefde in de lucht! Bezoek Mons met je geliefde
© Gregory Mathelot
In Mons hangt er liefde in de lucht! Bezoek Mons met je geliefde
© Gregory Mathelot

Op zoek naar ideeën om een romantisch weekendje door te brengen in Mons? Wij geven je een lijstje adressen mee waar je zeker langs moet gaan. 

Mons heeft heel wat niet te missen plekjes die jullie zeker met z'n tweetjes moeten bezoeken. Wat zeker op uw programma moet staan tijdens uw weekend:


  • Verkennen van het uitzonderlijk Historish en Kunsterfgoed
  • Een romantische picknick
  • Een bezoek aan de 5 (!) nieuwe musea
  • Andere leuke en originele ideeën


Bergen, de bloeiende stad


Om je bezoek te starten

Ontdek de Grand-Place en de geklasseerde voorgevels, waaronder die van het Stadhuis, een gotische parel. Ga zeker het aapje le Singe du Grand-Garde over zijn kop aaien aan de gevel. Doe het met je linkerhand, dat brengt geluk! Koop zeker ook een souvenir in de winkel VisitMons. Stap onder het portaal van het stadhuis richting de Tuin du Mayeur, een oase van rust in het hart van de stad.


Vervolgens...

Zet je bezoek aan Mons verder in de Collegiale kerk Sainte-Waudru met haar 29 kapellen, haar Schat en haar glas-in-loodramen. Vergeet de Car d'Or niet die elk jaar meegaat in de Processie met dezelfde naam. 

Een romantische pauze

Wat dachten jullie van een pick-nick aan de voet van het Belfort? Keer daarna op je stappen terug en ga via de Ruelle César naar het kasteelpark. Je hebt er een prachtig panoramisch zicht over de hele streek.

Nog zin ... in cultuur?

Niet minder dan 5 (!) nieuwe musea verwachten je: de arthotèque, het museum van de Doudou, het Mons Memorial Museum, het Silex's en het Belfort. Het erfgoed in Bergen is gewoon indrukwekkend!Andere originele en toffe manieren om je bezoek verder te zetten

  • Met een Greeter: beleef een unieke ervaring! Laat je verleiden tot een ontmoeting met een inwoner die zijn lievelingsplekjes, passies, toptips en anekdotes met je deelt. Meer info
  • Aan boord van de Triobalade: een gemotoriseerde Piaggo driewieler neemt je mee langs de steegjes, binnenpleinen en tuinen. Je begeleider Ludovic laat je op een leuke en ongewone manier kennismaken met de stad. Meer info 
  • In een koets, met de "Balades éclairées du comte et de la comtesse de Beaulieu". Het salon des Lumières en de koets la Calèche de la Caspienne nemen u mee op ontdekking naar het Mons van de 18de eeuw: via de architectuur, het politieke leven, de belangrijke historische figuren... Combineer je koetsrit met een maaltijd in het "Salon des Lumières" dat menu's met pannenkoeken voorstelt. Meer info
Download de gratis applicatie VisitMons in Apple Store of Google Play.

Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 65 33 55 80
  • online : http://www.visitmons.be
  • via e-mail : info.tourisme@ville.mons.be

PLUSToeristische info over de gemeente MONS

Huis voor Toerisme van de Streek van Mons (MONS)


Lees meer
Adres:
Grand-Place 27
7000 MONS
Tel.:+32 (0) 65 33 55 80


Ligging

Ligging

We zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke wijzigingen van de prijs. Gelieve contact op te nemen met de organisator voor uw vertrek.