U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

 
Home >
Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Kids : Ontdekking

Weten, begrijpen en plezier maken, dat doe je in het Pass met het hele gezin!

Weten, begrijpen en plezier maken, dat doe je in het Pass met het hele gezin!
© Fabrice Hauwel
Weten, begrijpen en plezier maken, dat doe je in het Pass met het hele gezin!
© Fabrice Hauwel
Weten, begrijpen en plezier maken, dat doe je in het Pass met het hele gezin!
© Serge Brison
Weten, begrijpen en plezier maken, dat doe je in het Pass met het hele gezin!
© Jean-Louis Wertz

Vlakbij Bergen ligt Het Pass, het Wetenschappelijk Avonturenpark. Er zijn interactieve tentoonstellingen en begeleide activiteiten voor kinderen en families.   

Wat is de snelheid van het geluid? Hoe wordt mijn t-shirt gemaakt? Heeft de grootte van de hersenen iets te maken met intelligentie? Ben ik groter dan de otter of het hert? Het antwoord op deze en 1.000 andere vragen vind je wanneer je door de interactieve tentoonstellingen loopt van het Pass. Je leert er alles over het menselijk lichaam, water, materialen, licht, sport of wetenschapsspelen. Tal van ontdekkingen over de generaties heen.
Wacht niet langer, ga voor het avontuur en geniet van een online korting op de toegangsprijs!   

De troeven voor je kinderen

Kinderen van 3 tot 6 jaar

In de Pass'âge des Aventuriers ontdekken de kinderen de wereld rondom hen. In deze ideale wereld leren de allerkleinsten omgaan met de natuur, ontdekken ze het licht en trekken hun ogen wijd open als ze bouwvakkers aan het werk zien.

Helm op het hoofd, fluovestje aan, de peuters maken zich op om samen een reusachtig huis te bouwen. Rioleringswerken, metselwerken en dakwerken …. Niets wordt aan het toeval overgelaten!

Kinderen van 6 tot 12 jaar

De tentoonstellingruimtes in de Pass'âge des Aventuriers zijn gewijd aan sport, verrassende uitvindingen en materialen. Verdeeld over 3 niveaus en te bereiken via een onwaarschijnlijk acrobatisch parcours.

Willen niet alle kinderen zo snel mogelijk het geheim ontfutselen achter de wondercrèmes van de wereldsterrren? Of worden ze liever Topchef door de knepen van de moleculaire kookkunst te leren? Stuur ze naar ‘het labo’ waar ze hun intrede kunnen doen in de wondere wereld van de wetenschapper!

Tieners 

Sinds februari nodigt het PASS tieners uit in de Pass’erelle voor de nieuwe versie van het «Wetenschapspel». Op het programma staan proeven en bevragingen. Zullen machines op een dag de mens kunnen evenaren?

In juli gaat het avontuur gewoon door! Afspraak in de cinemazaal voor een nieuwe film rond energie en duurzame ontwikkeling.

Om af te ronden 

Ontdek in het uitgestrekte park van 28 ha zeker de oude mijnsite, die volledig gerenoveerd werd door archtiect Jean Nouvel. Ideaal voor een deugddoende wandeling, zeker als je de terril beklimt.

Ontdek de stagevoorstellen voor kinderen van 6 tot 15 jaar op www.pass.be

Reserveer

  • online : http://www.pass.be/ticket.htm?lng=nl

Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 65 61 21 60
  • online : http://www.pass.be
  • via e-mail : pass@pass.be

PLUSToeristische info over de gemeente FRAMERIES

Het Pass van Mons | Wetenschappelijk avonturenpark in Frameries (FRAMERIES)

Het Pass, dat zijn een heleboel interactieve tentoonstellingen voor het hele gezin op ontdekking naar de wetenschappen, op slechts 6 km van Bergen. Boeiende animaties voor jong...
Lees meer
Adres:
Rue de Mons 3
7080 FRAMERIES
Tel.:+32 (0) 65 61 21 60


Ligging

Ligging

We zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke wijzigingen van de prijs. Gelieve contact op te nemen met de organisator voor uw vertrek.