U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Kids : Ontdekking
Promo Echte Ardennen en Waalse Steden

Bezoek Charleroi en haar verschillende attracties met je gezin

Bezoek Charleroi en haar verschillende attracties met je gezin
© Musée de la Photographie
 • Adres:
  Maison du Tourisme du Pays de Charleroi
  Place Charles II 20
  6000 Charleroi
 • KAARTEN: Google Maps
Bezoek Charleroi en haar verschillende attracties met je gezin
© Gina Santin
Bezoek Charleroi en haar verschillende attracties met je gezin
© MBA
Bezoek Charleroi en haar verschillende attracties met je gezin
© CCS
Kortingsbon
1 gratis toegang bij 1 betaalde toegang voor volwassene

In Charleroi amuseren kinderen zich evenveel als hun ouders! Loop in de voetsporen van strippersonages en ontdek samen met je kinderen de stad, de musea en ongewone bezienswaardigheden.

In het centrum

Wist je dat Charleroi de hoofdstad is van het Waalse stripverhaal? Hier hebben de Editions Dupuis de krant "Spirou" uitgebracht met striphelden zoals Guust Flater, Lucky Luke, de Smurfen en Bollie en Billie. 

Wat Charleroi zo leuk maakt is dat je al die stripfiguren zowat overal in de stad tegenkomt. Marsupilami verwelkomt de bezoekers van Charleroi die via de snelweg komen. Aan de rotonde van de Avenue Michel zie je hoe Kwabbernoot een foto neemt van Robbedoes en zijn onafscheidelijke vriend, de eekhoorn Spip. En in de buurt van het stadion van Charleroi groeten Bollie en Billie de voorbijgangers. 


  

De musea

Het Fotografiemuseum 
Het ontdekkingsparcours dompelt jong en oud onder in de wondere wereld van de fotografie. Het museum stelt ook bij elke nieuwe tentoonstelling een spel voor. 

Probeer tijdens de schoolvakanties zeker ook de "Photographie Kézako?" uit. Combineer een bezoek met een workshop. Een ideale uitstap voor ouders en kinderen.

Het Wetenschappelijk cultuurcentrum van de ULB   
Maak op een ludieke en interactieve manier kennis met de vele facetten van de wetenschap. Bezoek het omgevingsparcours in een park van 20 hectare.

Van 7 maart tot 5 juni, tentoonstelling "Biomimétisme". Hier leer je dat wetenschappers veel oplossingen voor de noden van de mens kunnen ontdekken alleen door de natuur te observeren… 


Museum voor Schone Kunsten

Kinderen houden ervan de kunst te ontdekken van de 19e eeuw tot vandaag. Tijdens de tijdelijke tentoonstellingen kunnen ze op een ludieke en participatieve manier kennismaken met kunst aan de hand van een speciaal boekje waarin ze kunnen lezen, kleuren, tekenen, ... 

Bois du Cazier 
Word een leerling-mijnwerker tijdens je bezoek aan het Bois du Cazier, werelderfgoed van Unesco. Ontdek de wereld van de mijn en zijn verhalen met "Het boekje van de kleine mijnwerker". Klim daarna naar het observatorium op de top van de steenberg en geniet van het immense panorama over de hele streek. 


BPS22
Maak kennis met de hedendaagse kunst met een ludiek boekje. De kinderen moeten volgen, observeren en verkennen door raadsels op te lossen tijdens het parcours.  

Ongewoon

Installeer je in de metro op de lijn Charleroi-Petri en ontdek onze streek op een originele manier! Een flyer begeleidt je bij alle 18 haltes van deze lijn. 

Er valt altijd iets te ontdekken in Charleroi en omgeving! 

Nadere inlichtingen

 • telefonisch op : +32 (0) 71 86 14 14
 • online : http://www.paysdecharleroi.be
 • via e-mail : maison.tourisme@charleroi.be

PLUSToeristische info over de gemeente CHARLEROI

Huis voor Toerisme van Le Pays de Charleroi (CHARLEROI)

Het Land van Charleroi, het Industriële Erfgoed ...
Lees meer

Adres:
Place Charles II 20
6000 CHARLEROI
Tel.:+32 (0) 71 86 14 14

Ligging

Ligging

We zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke wijzigingen van de prijs. Gelieve contact op te nemen met de organisator voor uw vertrek.