U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

 
Home >
Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Folklore En Traditie : Geschiedenis

Napoleontische bivakken: Gevechten van Plancenoit en Hougoumont en Markt van het Keizerrijk!

Napoleontische bivakken: Gevechten van Plancenoit en Hougoumont en Markt van het Keizerrijk!
© Culturespaces

Een van de belangrijkste veldslagen in de Europese geschiedenis, zowel omwille van zijn omvang als van de gevolgen. Herontdek hem in Waterloo in juni 2016.


In de tijd van Napoleon zetten bepaalde burgers deze artisanale markten op. Zaterdag: opening van de bivakken Ontdek van 9u tot 22u het dagelijkse leven van de soldaten en dompel u onder in de keizerlijke sfeer. Ongeveer 600 personen nemen deel aan de slag waarin de troepen van Napoleon het opnamen tegen die van Wellington en Blücher. Animatie en fakkeltocht om 22u, aan de heuvel van de Leeuw. Zondag: gevechten van Plancenoit De troepen treffen elkaar in Plancenoit voor de laatste gevechten van het weekend. Gratis spektakel van 10u tot 12u. Parade: na de gevechten defileren de troepen in Waterloo van 12u tot 13u. Demonstratie van gewondenverzorging in het laatste hoofdkwartier van Napoleon om 15u. Jaarlijkse herdenking: -2015


In een feestelijke sfeer stellen ambachtslui en andere verkopers hun creaties voor in de hoop de aandacht te trekken van soldaten, officiers of kantinehoudsters. Ze konden ook halt houden in herbergen om een verfrissend drankje of glas wijn te drinken. Proef nu ook van deze typische marktsfeer op zaterdag. Spring in onze tijdmachine en geniet van onze ambachtelijke markt. Maak kennis met de ambachtslui en hun verschillende ambachten. Ga zeker ook eens langs in de taverne voor een typisch drankje.

Nadere inlichtingen


PLUSToeristische info over de gemeente WATERLOO
We zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke wijzigingen van data en/of programma's. Gelieve contact op te nemen met de organisator voor uw vertrek.