U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

 
Home >
Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Folklore En Traditie : Geschiedenis

200ste verjaardag van de Slag bij Waterloo - Grootse historische reconstructie

200ste verjaardag van de Slag bij Waterloo - Grootse historische reconstructie
©
 • Data
  • van donderdag 18 juni 2015 tot zondag 21 juni 2015 (behalve op: maandag, dinsdag)
  • Adres:
   Butte du Lion
   Route du Lion
   1410 WATERLOOBelgium

  • KAARTEN: Google Maps
  200ste verjaardag van de Slag bij Waterloo - Grootse historische reconstructie
  © Phil Thomason 3
  200ste verjaardag van de Slag bij Waterloo - Grootse historische reconstructie
  © Chantal Cra¦êvecoeur 2
  200ste verjaardag van de Slag bij Waterloo - Grootse historische reconstructie
  © Chantal Cra¦êvecoeur 3

  Duizenden deelnemers komen naar het slag voor een buitengewone historische reconstructie. In Waterloo van 18 tot 21/06/2015

  Een levensechte reconstructie

  Herbeleef de Slag alsof je er zelf bij was en ontdek de historische context en het dagelijkse leven van al deze beroemde of anonieme acteurs. Het hoogtepunt is twee grootse reconstructies op 19 en 20 juni. Deze twee memorabele spektakels kunnen rekenen op meer dan 6000 re-enactors uit de hele wereld, 300 ruiters en een honderdtal kanonnen op een terrein van een 30-tal hectare. Tot 60.000 toeschouwers per avond kunnen hier de geschiedenis herbeleven.


  Vraag het programma

  Van donderdag 18 tot zaterdag 20 juni:  bezoek aan de bivaks. Dompel je onder in het dagelijkse leven van de regimenten in 1815: schietoefeningen, onderhoud van de wapens, bereiding van de maaltijden, aflossing van de wacht, de gewonden verzorgen, jonge recruten opleiden... Terwijl de staf bezig zijn met de beslissende tactiek vast te leggen...

  Donderdag 18 juni vanaf 22 uur: klank- en lichtspel dat het slagveld verlicht met 1000 lichten ter herdenking van de vele soldaten die er gesneuveld zijn.

  Vrijdag 19 en zaterdag 20 juni vanaf 20 uur: grootse reconstructies. Twee grandioze evenementen die twee verschillende fases van de Slag weergeven. De spektakels zijn elke avond verschillend maar steeds verbazingwekkend en boordevol emoties.


  • Vrijdag 19 juni: De Franse Aanval - Het Franse leger trekt gewapend richting de Britten terwijl ze "Vive l'Empereur" scanderen. De Nederlanders en Belgen zijn in een ongelooflijke strijd verwikkeld met de Fransen. De Engelsen fusilleren de Keizerlijke Wacht. De slag woedt hevig op de rots van de Mont-Saint-Jean. De uitkomst is onzeker...
  • Zaterdag 20 juni: De Tegenaanval van de Geallieerden - De strijd concentreert zich rond de boerderij la Femre de Hougoumont die versterkt is door de Britten. Er is hevig artillerievuur en de gevechten veranderen in een bloedbad. De laatste aanval van de Wacht mislukt. Napoleon vlucht naar Parijs terwijl Wellington en Blücher zegevieren en de overwinning vieren in de boerderij la Ferme de la Belle Alliance.
  Voor alle informatie en de beste plaatsen: www.waterloo2015.org

  Zondag 21 juni: diverse animaties in Waterloo en Eigenbrakel.

  Maak van dit grootse internationele evenement gebruik om ook de musea van Waterloo en omstreken te bezoeken.


  Nadere inlichtingen


  PLUSToeristische info over de gemeente WATERLOO

  Ligging

  Ligging

  We zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke wijzigingen van data en/of programma's. Gelieve contact op te nemen met de organisator voor uw vertrek.