U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

 
Home >
Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Folklore En Traditie : Religie

Processie van La Pucelette en Tocht van Wasmes

Processie van La Pucelette en Tocht van Wasmes
© Maison du Tourisme de Mons
 • Data
  • Evenement voorzien voor de maand mei 2017  • Adres:
   -7340 WASMES (COLFONTAINE)Belgium
  • KAARTEN: Google Maps

  Ontdek dit grootse folkloristische evenement dat geschiedenis en tradities combineert. De uitgelaten bevolking verwacht je in Wasmes, in mei 2017.

  De processie van La Pucelette haalt haar herkomst uit een legende uit de 12de eeuw, waarin wordt verhaald hoe heer Gilles van Chin ten strijde trekt voor een gevecht met een draak die de streek teistert en mens en dier velt, en hoe hij een meisje (la Pucelette) dat de gevangene is van het monster, bevrijdt. De processie van Wasmes is één van de belangrijkste van de streek en laat de zwerftochten van de gewonde draak voor hij sterft, herleven.


  Op pinksterdinsdag wordt het beeld van Onze Lieve Vrouwe van Wasmes meegevoerd over een traject van 17 km. Op dezelfde dag hebben een groot aantal festiviteiten plaats in zowel Wasmes als in de aangrenzende gemeentes.

  Pinkstermaandag: la Pucelette (gesymboliseerd door een meisje) wordt aan de bevolking voorgesteld. De tocht van Wasmes vindt plaats op dinsdag na Pinksteren en begint vanaf de kerk van Cambri.


  Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 65 33 55 80
  • online : http://www.monsregion.be
  • via e-mail : ot3@ville.mons.be

  PLUSToeristische info over de gemeente COLFONTAINE

  Ligging

  Ligging

  We zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke wijzigingen van data en/of programma's. Gelieve contact op te nemen met de organisator voor uw vertrek.