U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

 
Home >
Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Bezoek : Natuur

Rendez-vous de l'herboriste

Rendez-vous de l'herboriste
© Abbaye de Villers-la-Ville
 • Data
  • Evenement voorzien voor de maand juni 2015  • Adres:

   Jardin de l'Abbaye
   1495 VILLERS-LA-VILLEBelgium

  • KAARTEN: Google Maps

  Openluchtsalon. Producenten, verkoop, lezingen en nieuwe tuin met geneeskrachtige planten. In Villers-la-Ville op 15/06/2014. De Abdij van Villers houdt opnieuw zijn Rendez-vous de l'herboriste (Trefpunt voor kruidenliefhebbers). Dit nieuwe salon in het uitzonderlijke kader van de ruïnes wordt georganiseerd vanwege het succes van de nieuwe Tuin van de Abdij en de groeiende interesse van het grote publiek voor een terugkeer naar de natuur.

  Producenten

  Deze specialisten luisteren naar de vragen van het publiek, geven advies en verkopen planten en producten uit de kruidensfeer.

  Lezingen

  Er vinden dezelfde dag 4 lezingen plaats (enkel in het Frans). 4 thema's worden behandeld door specialisten:
  • fytotherapie
  • gemmotherapie
  • aromatherapie
  • Bachbloesemtherapie


  Een tuin met geneeskrachtige planten

  Ten slotte zal het publiek de Tuin van de Abdij ontdekken: op een plan staat elke plant aangeduid met een of meer remedies die gebruikt werden in de middeleeuwen. De Tuin van de Abdij is middeleeuws geïnspireerd en werd geopend in juni van dit jaar. Hij telt liefst 70 geneeskrachtige planten, die werden geselecteerd op basis van medische werken van Hildegarde van Bingen, de abdis uit de 12de eeuw. Met historische bronnen als basis wil de abdijtuin tegelijk nuttig en symbolisch zijn. Hij zet aan tot meditatie en herbronning

  Een rendez-vous voor iedereen

  Het ‘Rendez-vous de l'herboriste' richt zich tot het grote publiek en vooral tot diegenen die meer willen weten over het gebruik van kruiden en planten.


  Kom naar het  ‘Rendez-vous de l'Herboriste' in de Abdij van Villers en ontdek de weldaden van de natuur met als invalshoek geneeskrachtige planten.

  Praktisch

  Van 10 tot 18 uur
  Bereikbaarheid: 30 km ten zuiden van Brussel
  Prijzen: € 10, gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar.


  Nadere inlichtingen

  • online : http://www.villers.be

  PLUSToeristische info over de gemeente VILLERS-LA-VILLE

  Informatie over de locatie(s)


  We zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke wijzigingen van data en/of programma's. Gelieve contact op te nemen met de organisator voor uw vertrek.