U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Folklore En Traditie : Feesten En Folkloristische Tradities

Bosbessenfeest in Vielsalam

Bosbessenfeest in Vielsalam
Zélie d'après une idée originale de Studio Eventail © 2009-2011 All rights reserved

Een typisch evenement voor de streek: de dag na de sabbat van de Macralles viert het stadje Vielsalm het feest van de bosbes. In Vielsalm op 21/07/2014.

Een legende wil dat een groepje jongeren dat met lege handen en ontmoedigd thuiskwam na het plukken van bosbessen, een oude vrouw tegenkwam met een mand vol bessen. Toen zij hen zo triest zag, bood ze hen een glas Pecket en "tcha-tcha" (nectar van verse geplette bosbessen) aan. Nadat ze die hadden gedronken veranderden ze... in Macralles!

De grote animatoren van het feest zijn dus de befaamde heksen die gewapend met hun bezems in alle richtingen zwaaien, en hun beenderpoeder verstuiven in de menigte. De reuzen nemen ook deel aan de optocht die in het teken staat van deze smakelijke rode vrucht.


Vanaf 11u: Ambachtsmarkt, Rue du Vieux Marché. Om 14u: Optocht in de straten van de stad gevolgd door de laatste parade in het stadspark. Om 19u: muziekanimaties door lokale groepen. Om 23u: vuurwerk in het stadspark, Rue de l'Hôtel de Ville, gevolgd door concerten met gevarieerde muziek.


Ingang tot de stad betalend. Gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar.


Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 80 21 50 52
  • online : http://www.fete-des-myrtilles.be
  • via e-mail : info@vielsalm-gouvy.org

PLUSToeristische info over de gemeente VIELSALM

Neem zeker ook een kijkje op de pagina's van onze partners


Halloweenavonden in het fort van Bouillon

We zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke wijzigingen van data en/of programma's. Gelieve contact op te nemen met de organisator voor uw vertrek.