U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Folklore En Traditie

Folkloristische mars van Sint-Rochus in Thuin

Folkloristische mars van Sint-Rochus in Thuin
© OPT / J.P. Remy

Op zaterdagavond klinken er trommelslagen in de stad, terwijl de bevolking zich vanaf 20u30 verzamelt op de vestingmuren van de bovenstad voor een nachtelijke bijeenkomst. Op la Place du Chapitre wordt een brandstapel aangestoken en de burgemeester, de pastoor en de overige autoriteiten ontsteken de strofakkels, die het vuur laten "knetteren" ( veroorzaakt door tot een snoer aaneengeregen rotjes). Na het geknal worden een honderdtal fakkels uitgereikt aan de bevolking. Dan gaat de befaamde fakkeloptocht van start. Vanaf 13u de volgende dag komen de optochtverenigingen samen voor hun traditionele defilé op het zogenaamde "Chant des Oiseaux".


Zaterdag: samenkomst vanaf 20u30 en rotjesgeknal op de noordwallen. Daarna vertrek van de fakkeloptocht. Zondag: samenkomst van de verenigingen om 13u op de "Chant des Oiseaux". Deze mars werd uitgeroepen tot "meesterwerk van het mondeling en immaterieel erfgoed van de Franse Gemeenschap".


Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 71 59 54 54
  • online : http://www.saintrochthuin.be
  • via e-mail : thuin@office-tourisme.org

PLUSToeristische info over de gemeente THUIN

Ligging

Ligging

We zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke wijzigingen van data en/of programma's. Gelieve contact op te nemen met de organisator voor uw vertrek.