U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

 
Home >
Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Folklore En Traditie : Religie

Sint-Reneldeprocessie

Sint-Reneldeprocessie
© MTRP
 • Data
  • Evenement voorzien voor de maand mei 2017  • Adres:
   -1480 SAINTES (TUBIZE)Belgium
  • KAARTEN: Google Maps

  Deze stoet is uitsluitend uit ruiters samengesteld (zelfs de muzikanten gaan te paard) en brengt een eerbetoon aan de schutspatroon van het dorp: de Heilige Renelde. In Saintes in mei 2017.

  De stoet bestaat uit 150 tot 200 deelnemers. Na de mis voor de ruiters om 5u gaat de stoet omstreeks 7u30 van start op de tonen van de ruiter-muzikanten voor een tocht van 30 km tot aan de grenzen met de naburige gemeentes . Om 17u keert men dan terug naar Saintes en wordt de kar begeleid tot aan de kerk.

  Zaterdag en zondag: grote kermis in Saintes. Zaterdag om 19u: plaatsing relieken op de praalwagen en plechtig saluut in de Sint-Reneldekerk en zondag om 7u: vertrek van de grote toer. Rond 17u, plechtige terugkeer naar de kerk, vergezeld van de kinderprocessie en de historische figuren van de Sint-Reneldeprocessie (200ste ommegang). Info op 02 355 75 39.


  Zaterdagavond: plechtige groet in de Sint-Reneldekerk in de loop waarvan de relieken van de heilige op de kar geplaatst wordt. Zondagochtend: vertrek van de kar voor een parcours van 28 km rond de vroegchristelijke parochie van Saintes. Er wordt een mis gehouden in Quenast om 10u. De plechtige terugkeer naar de kerk is voorzien rond 16u. Maandagochtend: kleine processie rond de kerk. De processie vindt altijd plaats op de zondag na Pinksteren.  Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 2 355 55 39
  • online : http://www.tourisme-roman-pais.be
  • via e-mail : info@tourisme-roman-pais.be

  PLUSToeristische info over de gemeente TUBIZE
  We zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke wijzigingen van data en/of programma's. Gelieve contact op te nemen met de organisator voor uw vertrek.