U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

 
Home >
Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Folklore En Traditie : Carnaval

Carnaval - Folklore en tradities in Nijvel

Carnaval - Folklore en tradities in Nijvel
© WBT- Alex Kouprianoff
 • Data
  • van zaterdag 4 maart 2017 tot dinsdag 7 maart 2017
  • Adres:
   -1400 NIVELLESBelgium
  • KAARTEN: Google Maps

  Een van de meeste verwachte folkloristische evenementen van het jaar! Een grote, kleurrijke carnaval, goed voor 4 dagen feest in Nijvel, in februari 2017.
  Dit is de belangrijkste carnaval van Waals-Brabant, maar ook van de meeste naburige provincies.
  Tijdens deze carnaval trekken zowat 700 Gilles, Boerinnen, Harlekijns, Pierrots en anderen door de straten. Begeleid door meeslepende muziek hameren ze met hun klompen op de straat en geven ze sinaasappelen aan het publiek.
  Tijdens de stoet op zondag brengen alle groepen en praalwagens leven in de brouwerij. Zowel jong en oud zullen ervan genieten!
  Zaterdag is het kindercarnaval.Start om 14u30 aan het station: stoet met deelname van de T'Chapelles (La Viole), het muziekkorps van Nijvel, de Tamboersschool, de circuswagen, de clowns en de verklede kinderen.
  16u: voorstelling in Le Waux-Hall: voor kinderen van 3 tot 1é jaar en verkiezing van 2 koningen en 2 koninginnen van het carnaval (de mooiste kostuums).
  Zondag: carnavalsstoet en rond 14u: vertrek aan het station met de folkloristische groepen en de reuzen, gevolgd door een stoet met de gillesverenigingen rond 15u. Confetti- en sinaasappelregen...
  Rond 18u: rondo van de 4 eerste verenigingen
  Rond 18u40: rond van de 5 laatste verenigingen

  Maandag: carnaval voor de scholen en carnaval Aclots.Van 14 tot 16u: carnaval voor scholen, place E. Delalieux met groot gillesrondo en verdeling van sinaasappels.19u: carnaval Aclot! Vorming van de stoet Place E. Delalieux en vertrek rond 19u45.21u: verwelkoming van de gillesverenigingen, boerinnen, harlekijns met pyrotechniek21u15: rondo op de Grand-place en verbranding van de bochels.
  Dinsdagnamiddag: samenkomst van diverse Nijvelse verenigingen vanaf 14u.
  Rond 20u wordt in schoonheid afgesloten met een vuurwerk aangeboden door de kermiskramers.
  Nijvel verwacht u voor een feestelijk evenement!

  Nadere inlichtingen

  • online : http://carnavaldenivelles.be/

  PLUSToeristische info over de gemeente NIVELLES

  Ligging

  Ligging

  We zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke wijzigingen van data en/of programma's. Gelieve contact op te nemen met de organisator voor uw vertrek.