U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

 
Home >
Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Evenement : Cultureel Erfgoed

MONS 2015, Europese Cultuurhoofdstad

MONS 2015, Europese Cultuurhoofdstad
© WBT- J P Remy

MONS wordt de Europese hoofdstad van de cultuur in 2015. Met meer dan 300 belangrijke evenementen en zowat 1000 culturele en artistieke activiteiten maakt Mons 2015 zich op voor een fantastisch feestjaar.

Daarnaast streeft de cultuurhoofdstad nog een ruimere strategie na: de ontwikkeling en omschakeling van de stad en haar omgeving.

"Creative Valley"

In een wereld waar de ene technologie de andere in ijltempo opvolgt, tonen het nieuwe congrescentrum en het ambitieuze station in opbouw dat Mons met haar tijd mee is.


Bijgestaan door de architecten Daniel Libeskind en Santiago Calatrava, die meewerkten aan de heropbouw van Ground Zero in New York, geeft de stad het vertrouwen aan een jonge generatie creatieve ondernemers om haar 5 nieuwe musea te creëren. Zij richten de schijnwerpers op de kunstcollecties, het herinneringstoerisme en de 4 pareltjes die op de Unesco-werelderfgoedlijst staan.

De cultuurhoofdstad 2015 combineert verleden en heden. Ze vergeet de kunstenaars niet die het collectieve onderbewustzijn van de stad vorm gegeven hebben zoals Van Gogh en Verlaine, maar viert ook nieuwe creatievelingen.

4 Seizoenen

Het artistieke jaar van Mons 2015 zal onderverdeeld worden in 4 seizoenen met elk zijn specifieke eigenschappen: "L'éblouissement", "Le grand déballage", "L'été enflammé" en "la renaissance".


Kom de cultuurhoofdstad en haar 4 seizoenen ontdekken!


Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 65 40 59 80
  • online : http://www.mons2015.eu
  • via e-mail : contact@mons2015.eu

PLUSToeristische info over de gemeente MONS

Ligging

Ligging

We zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke wijzigingen van data en/of programma's. Gelieve contact op te nemen met de organisator voor uw vertrek.