U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Folklore En Traditie : Religie

De Boeteprocessie

De Boeteprocessie
© Raphaël Debruyn

Elk jaar in de nacht van Goede Vrijdag heeft in Lessen een mysterieuze processie plaats. In maart 2017.


Deze processie van de graflegging, die voortkomt uit de religieuze mysteries uit de Middeleeuwen, keert terug naar de periode voor het jaar 1475 en lijkt op de manifestaties die tijdens de Goede Week in Spanje en de rest van het Middellandse Zeegebied plaatshebben. Aangezien het in het noorden van Europa de enige manifestatie is van haar soort, trekt ze elk jaar steeds meer bezoekers aan.


Het programma       

De boetelingen, met een boetelingenkap en een kruis met de attributen van de passie, komen bij het vallen van de avond de kerk uit en gaan in totale duisternis de stad in.


De processie bij het licht van fakkels wordt voorafgegaan door een groep kinderen, die de stoet aankondigen met reusachtige kleppers. De stoet keert vervolgens terug naar de kerk voor een symbolische voorstelling van de graflegging. 

Bij het uitgaan van de kerk overwint het leven de dood : de lente behaalt de overwinning op de winter. Hierna worden de etalages weer verlicht in paaskleuren. 

Goede Vrijdag in Lessen

15u Rondleiding in het museum van het Hôpital Notre-Dame à la Rose

19u30 Plechtige hoogmis ter ere van Christus die samen met alle priesters van het decanaat in de Sint-Pieterskerk gevierd wordt

21u Boeteprocessie door de straten van het historisch centrum van de stad

22u Graflegging van Christus bij aankomst aan de kapittelkerk. Na de ceremonie volgt een nachtelijk bezoek met sfeervolle verlichting aan de Hôpital Notre-Dame à la Rose.Reserveer

  • telefonisch op : +32 (0) 68 33 24 03
  • via fax : +32 (0) 68 33 36 90

Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 68 33 36 90
  • online : http://www.lessinesinfo.com
  • via e-mail : info@notredamealarose.com

PLUSToeristische info over de gemeente LESSINES

Ligging

Ligging

We zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke wijzigingen van data en/of programma's. Gelieve contact op te nemen met de organisator voor uw vertrek.