U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Evenement : Pasen

WANDELEN MET STOK

WANDELEN MET STOK
© Marche à Bâton
 • Data
  • Evenement voorzien voor de maand maart 2017  • Adres:

   Rue Abbé Dropsy 2
   7540 KAIN (TOURNAI)Belgium

  • KAARTEN: Google Maps

  De oorsprong van deze wandeling gaat terug tot de 14de eeuw. De monniken in die dagen beklommen de flanken van de Mont-Saint-Aubert bij wijze van boetetocht. Veel later gingen de plaatselijke kwajongens naar de "berg" en braken ze takken af in de omliggende bossen. Ze maakten stokken en voerden vredige gevechten met hun houten wapens. Vandaag bestaat deze traditie nog steeds. Elke Paasmaandag doen de inwoners van Doornik een wandeling (van 6, 12 of 20 km) naar de top van de Mont-Saint-Aubert - iedereen op zijn eigen tempo. De berg is 147 hoog en biedt een mooie compensatie voor de wandelaars dankzij zijn prachtig panoramisch uitzicht over de volledige Scheldevallei en de stad in het midden met haar kathedraal en 5 torens.


  Onthaal door de organisatoren van 7u30 tot 17u in de sporthal van Kain (vlakbij het zwembad). U krijgt er info waardoor u het door u gekozen parcours (6, 12 of 20 km) gemakkelijk kunt volgen. Het is bovendien bewegwijzerd.
  Aan het secretariaat bij het vertrek in de hall: drankjes en snacks, voorstelling van oude Doornikse spelen. Bij aankomst bovenop de Mont-Saint-Aubert: tent met bar, uitdeling van een koude drank en het traditionele paasei, tal van animaties.

  Enige voorwaarde om deel te nemen: breng een stok mee…


  Gratis inschrijving.

  Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 69 22 32 86
  • online : http://www.marcheabaton.be
  • via e-mail : eric.guillaume@marcheabaton.be

  PLUSToeristische info over de gemeente TOURNAI

  Ligging

  Ligging

  Neem zeker ook een kijkje op de pagina's van onze partners


  Amarylliswedstrijd in BeloeilDour Festival 2017

  We zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke wijzigingen van data en/of programma's. Gelieve contact op te nemen met de organisator voor uw vertrek.