U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Tentoonstelling : Kunst

De verdwenen Magrittes - Tentoonstelling in het Magrittemuseum

De verdwenen Magrittes - Tentoonstelling in het Magrittemuseum
Bruxelles - Musée Magritte Museum - intérieur © WBT - J.P. Remy
 • Data
  • van zaterdag 22 februari 2014 tot zondag 14 september 2014
  • Adres:
   Maison Magritte
   Rue Esseghem 135
   1090 Brussel (JETTE)

  • KAARTEN: Google Maps

  Bewonder een deel van het œuvre van Magritte dat verdween tijdens de Tweede Wereldoorlog en nu tot leven gebracht is. In Brussel van 22/02 tot 14/09/2014.

  Er zijn zeker 26 werken van de schilder verdwenen of vernietigd, voornamelijk door branden en tijdens een explosie in de Tweede Wereldoorlog.

  Werken die soms al 70 jaar verdwenen waren, zijn nu door experts opnieuw tot leven gebracht in hun origineel formaat. Er werd intensief onderzoek gedaan naar de composities, de stijl en de kleuren.


  Er ging maar liefst 7 jaar voorbereidingswerk vooraf aan deze tentoonstelling. Liefhebbers van Magritte moeten deze tentoonstelling zeker bezoeken.

  Het huis waar het museum is in ondergebracht, is een van de zeven plaatsen in Brussel waar de kunstenaar gewoond heeft. De tentoonstelling is opgesteld op de bovenste verdieping van het gebouw.

  Tegelijkertijd en ter gelegenheid van de 15de verjaardag van het museum, verschijnt ook de eerste catalogus van de surrealistische collectie van het museum: "De herontdekking van het surrealisme".
  Word fan van het Magrittemuseum op Facebook !  Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 2 428 26 26
  • online : http://www.magrittemuseum.be

  Informatie over de locatie(s)

  Ligging

  Ligging

  We zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke wijzigingen van data en/of programma's. Gelieve contact op te nemen met de organisator voor uw vertrek.