U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Folklore En Traditie : Feesten En Folkloristische Tradities

Processie en militaire mars van Sint-Rochus

Processie en militaire mars van Sint-Rochus
©
 • Data
  • Evenement voorzien voor de maand augustus 2017  • Adres:
   -6120 HAM-SUR-HEURE (HAM-SUR-HEURE-NALINNES)Belgium
  • KAARTEN: Google Maps

  Elk jaar vindt deze traditionele processie plaats in de straten en op het platteland van dit Henegouwse dorp. In Ham-sur-Huere, de 1ste zondag na 15 augustus.

  De processie - bestaande uit verschillende wandelverenigingen - vertrekt 's middags aan het kasteel en keert vier uur later terug. Op de tocht worden het beeld en de relikwieën van de heilige Sint-Rochus meegevoerd. Er zijn ook verschillende pauzes en een bivak voorzien.

  Daaropvolgende zondag, maandag en dinsdag, trekken groepen wandelaars en tamboers door het dorp. Elk van deze dagen eindigt omstreeks 21u met een fakkeloptocht van het kasteel naar de Grand-Place. Al de verschillende fakkels vormen daar dan een groot vreugdevuur waarrond de deelnemers kunnen dansen tot 22u.


  Vertrek van de processie aan het kasteel omstreeks 12u. De festiviteiten duren tot ongeveer 22u. Deze mars werd uitgeroepen tot "meesterwerk van het mondeling en immaterieel erfgoed van de Franse Gemeenschap".


  Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 71 21 37 27
  • online : http://www.marche-st-roch-hamsurheure.be
  • via e-mail : dgag@skynet.be

  PLUSToeristische info over de gemeente HAM-SUR-HEURE-NALINNES

  Ligging

  Ligging

  We zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke wijzigingen van data en/of programma's. Gelieve contact op te nemen met de organisator voor uw vertrek.