U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Folklore En Traditie : Carnaval

137ste OPTOCHT van Fleurus

137ste OPTOCHT van Fleurus
© Cavalcade Fleurus
 • Data
  • van zondag 16 april 2017 tot maandag 17 april 2017
  • Adres:
   -6220 FLEURUSBelgium
  • KAARTEN: Google Maps

  Bewonder de folkloristische stoet met een twintigtal groepen en bijna 400 Gilles onder een regen van sinaasappels. In Fleurus in maart 2017.

  De optocht is een traditie die teruggaat tot onheuglijke tijden. Het zijn heidense en vaak een tikkeltje vulgaire feesten die ons doen herinneren aan de voor onze voorouders eeuwige en magische heropleving van de natuur tijdens de lente.

  Geschiedenis

  In de jaren 1880 vierde Charleroi de 20ste verjaardag van haar optocht en de 50ste verjaardag van haar carnavalsvieringen. De stad had een monopolie op de folklore in de regio en hield daar dan ook mooie inkomsten aan over. De kleine stad Fleurus die burgerlijk en handeldrijvend wou zijn keek vol bewondering naar wat er in andere steden en gemeenten aan de gang was en besloot dan ook een feestdag te organiseren om de lokale handel te stimuleren.

  Aan de optocht van Fleurus, die vandaag de dag nog steeds heel sfeervol is, namen van in het begin al vele groepen deel. 

  Vandaag de dag telt de folkloristische stoet een twintigtal groepen en ongeveer 400 gilles die onder een regen van sinaasappels voorbijkomen.

  Programma

  Vier gillesverenigingen houden de traditie in stand: op Pasen, vanaf 5u 's morgens heersen de gilles 48 uur lang over de stad. Om 15u wordt de stoet gevormd om samen de hele middag door de straten te kunnen paraderen. Confetti, kleuren, kostuums, gezelligheid, pret en weelde staan allemaal op het programma! Een vuurwerkspektakel vormt de ideale afsluiter.

  Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 71 82 03 15
  • online : http://www.fleurus-tourisme.be/fr/activites-projets-et-folklore/cavalcade-de-fleurus

  PLUSToeristische info over de gemeente FLEURUS

  Ligging

  Ligging

  We zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke wijzigingen van data en/of programma's. Gelieve contact op te nemen met de organisator voor uw vertrek.