U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Folklore En Traditie : Feesten En Folkloristische Tradities

Heksensabbat

Heksensabbat
© Ch Pieman 2011
 • Data
  • zaterdag 25 juni 2016
   • Zaterdag : 18:00-23:59
 • Adres:

  Place d'Ellezelles
  7890 ELLEZELLESBelgium

 • KAARTEN: Google Maps

1610 - 2016... herdenking van het 406-jarig bestaan en de 45ste verjaardag van de sabbat. Ontdek een unieke plek boordevol hekserij en traditie: Ellezelles in juni 2016.

Sinds 40 jaar zorgen "Lès Chorchîles" ervoor dat de gemeente Ellezelles tot ver buiten zijn grenzen bekend is als hét dorp van de folklore.

Het sabbatcomité stelt alles in het werk om de traditie verder te zetten en te zorgen voor de nodige dynamiek.

De duivel zakt af naar de "Mareû" waar een groots klank- en lichtspel bij het vallen van de nacht boosaardige, folkloristische en historische figuren weergeeft.


Hoe verloopt de heksensabbat?

Dit folkloristische evenement werd in 1972 voor het eerst georganiseerd ter nagedachtenis aan de executie van 5 heksen in 1610 in Ellezelles.

Het publiek wordt om 18u uitgenodigd op de Place d'Ellezelles om de bekende heksen, de duivel en de weerwolf te verwelkomen. De hele vooravond staan er een reeks gratis animaties op het programma.

Rond 21u15 nodigen de heksen de toeschouwers uit naar hun "mareu" waar ze hun grote Sabbat gaan uitvoeren voor de duivel. Na de wandeling, begint rond 22u15 een vreemd klank- en lichtspel dat wordt onderbroken door de lokale wachten. Enkele heksen worden gearresteerd... mysterie! Wat gaat er van hen worden?

Dit evenement vindt elk jaar plaats op de laatste zaterdag van juni.


Nadere inlichtingen

 • telefonisch op : +32 (0) 68 54 46 00
 • online : http://www.sorcieres.eu
 • via e-mail : adl@ellezelles.be

PLUSToeristische info over de gemeente ELLEZELLES

Ligging

Ligging

We zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke wijzigingen van data en/of programma's. Gelieve contact op te nemen met de organisator voor uw vertrek.