U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Tentoonstelling : Geschiedenis

Tentoonstelling - Een kasteelvrouw in de loopgraven - Kasteel van Louvignies

Tentoonstelling - Een kasteelvrouw in de loopgraven - Kasteel van Louvignies
© Château de Louvignies
 • Data
  • van zondag 8 juni 2014 tot maandag 27 oktober 2014
  • Adres:
   Château de Louvignies
   Rue de Villegas 1
   7063 CHAUSSEE-NOTRE-DAME-LOUVIGNIES (SOIGNIES)Belgium

  • KAARTEN: Google Maps

  Originele tentoonstelling over WO I met als rode draad de verhalen van Maria, kasteelvrouw en verpleegster in de loopgraven. Van 08/06 tot 27/10/2014.

  Bezoek het Kasteel van Louvignies vlakbij Soignies en ontdek het treffende verhaal van Gravin Maria de Villegas de Saint-Pierre (later Van de Steen de Jehay) aan de hand van haar notities die in de kelder van het kasteel in een kist werden gevonden.

  Maak kennis met Maria de Kasteelvrouw, heldin van de tentoonstelling

  De tentoonstelling is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Maria, verteld door de huidige kasteelvrouw van het kasteel van Louvignies, in het boek "Une Châtelaine dans les tranchées" uitgegeven door Les Éditions Racine.


  Kom alles te weten over het kasteelleven en de mondaine activiteiten van Maria in de Belle époque, het begin van de oorlog, de inrichting van een veldhospitaal in het kasteel van Chevetogne in augustus 1914, haar verblijf aan het front en zelfs in de loopgraven aan de zijde van burgers en soldaten.

  Ontdek ook de hechte vriendschap tussen Maria en Koningin Elisabeth aan de hand van aangrijpende persoonlijke getuigenissen.

  Een hedendaagse blik op de Grote Oorlog

  Tegelijkertijd met de hoofdtentoonstelling, stellen hedendaagse kunstenaars Rachel Silski, Ward Nijs en Yves Poelman hun werken voor en werpen ze een hedendaagse blik op de grote oorlog.


  "14-18, on s'en souvient"

  Ontdek de openluchtvoorstelling van Patrick Mallory voor het Kasteel van Louvignies op 15/08/2014 met tal van figuranten, ruiters, dansers, zangers, verhalen en filmvoorstellingen.

  Volg Maria op Facebook !

  Twee keer per week in juni, juli, september en oktober en dagelijks in augustus, ontdek je op Facebook het uitzonderlijke en spannende verhaal van de kasteelvrouw in de loopgraven. Een serie voorgesteld door Wallonië-Brussel Toerisme.

  Praktische info

  Open
  Elke zondag van 14 tot 18 uur en dagelijks op aanvraag voor groepen.

  Prijzen
  € 8/pers, geleid bezoek aan het kasteel en de tentoonstelling.


  Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 472 96 14 18
  • online : http://www.chateau-louvignies.be
  • via e-mail : chateaudelouvignies@gmail.com

  PLUSToeristische info over de gemeente SOIGNIES

  Informatie over de locatie(s)


  We zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke wijzigingen van data en/of programma's. Gelieve contact op te nemen met de organisator voor uw vertrek.