U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Evenement : Samenleving

Verbinding 2012: nieuwe jeugd of op pensioen?

Verbinding 2012: nieuwe jeugd of op pensioen?
© recycl'art & Congrès asbl

De Noord-Zuidverbinding is de spoorlijn die de stations van Brussel-Noord en Brussel-Zuid met elkaar verbindt, dwars door het historische centrum van de stad.

Vandaag blijven sommigen haar beschouwen als een technisch hoogstandje... anderen zien er slechts een stedelijke snelweg in, met erlangs monolithische eilandjes, een dreef van kantoren, aan de uiteinden versierd met sociale woningblokken.

Onlangs deed de NMBS een belangrijke vaststelling die op heden weinig weerklank vond: de verzadiging van dit stukje spoorlijn zal op korte termijn onvermijdelijk zijn! Dus… wat te doen?

Op het programma (2012-2013): twee jaar lang zullen Recyclart en Congres hun energie en (openbare en private) partners samenbrengen rond de toekomst van de Noord-Zuidverbinding.


Ze zullen een origineel programma voorstellen, in vele vormen en via uiteenlopende dragers, om de Brusselaars, de politieke verantwoordelijken, de NMBS, de toeristen en de pendelaars bewust te maken van de talrijke uitdagingen zowel voor vandaag als voor de toekomst.

Voorzien vanaf september 2011: lezingen, debatten, feesten, artiestenresidenties, film, kunst in de publieke ruimte enz.

Bekijk het programma en alle info op de website.Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 2 289 00 51
  • online : http://www.jonction.be
  • via e-mail : info@jonction.be

Ligging

Ligging

We zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke wijzigingen van data en/of programma's. Gelieve contact op te nemen met de organisator voor uw vertrek.