U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterYoutubepinterestRss

Voeg deze pagina toe aan uw virtuele brochureAfdrukkenE-mail
Evenement : Fotografie

Summer of photography - Biënnale van de Fotografie

Summer of photography - Biënnale van de Fotografie
© Janet Cardiff_George Bures Miller_Road Trip
 • Data
  • van vrijdag 17 juni 2016 tot zondag 4 september 2016
  • Adres:
   Bozar,
   rue Ravenstein 23
   1000 BRUXELLESBelgium

  • KAARTEN: Google Maps

  Biënnale over fotografie en aanverwante media. De werken van hedendaagse fotografen uit verschillende lidstaten zijn te bewonderen in Brussel, van 17 juni tot 4 september 2016.

  Om de twee jaar organiseert Bozar Expo in samenwerking met ongeveer 30 partnerinstellingen Summer of Photography, een internationale biënnale van fotografie en aanverwante media. 


  De betrokken organisatoren, fotografen en professionals zullen hun standpunt uitdrukken via gevarieerde tentoonstellingen. Zo wordt Summer of Photography een levendig forum dat zich op verschillende plaatsen in Brussel afspeelt voor kenners, amateurs, en ook voor een breed publiek met interesse voor fotografie. Samen met artistieke partners bundelen we de krachten en zal deze biënnale de internationale reputatie van de Belgische fotografiewereld versterken.


  Het thema van de 6e editie van de biënnale van de fotografie Summer of Photography is Urban Vibes en focust op de relatie tussen mens en ruimte. Hoe leven we vandaag samen in een stedelijke, geglobaliseerde en virtuele wereld en wat is de rol van de openbare ruimte in deze wereld? 


  De twee centrale tentoonstellingen van deze 6e editie vinden plaats in BOZAR. open spaces | secret places. Works from the SAMMLUNG VERBUND, Vienna groepeert het werk van 27 hedendaagse kunstenaars zoals Francis Alÿs, Eleanor Antin, Gordon Matta-Clark, Bernd en Hilla Becher, Joachim Koester, Louise Lawler en Jeff Wall. Ze verdiepen zich in de relatie tussen mens en ruimte aan de hand van foto's, installaties en films.

  De tentoonstelling Dey your Lane! Lagos Variations met foto's en video's van 24 hedendaagse kunstenaars werpt een nieuwe blik op het dagelijkse leven in Lagos, de megastad in Nigeria die maar blijft groeien.  De partners stellen meerdere tentoonstellingen voor die gebaseerd zijn op het centrale thema. Zo tekent er zich in Brussel een parcours af dat een genuanceerde en hedendaagse blik biedt op het thema.

  Nadere inlichtingen

  • telefonisch op : +32 (0) 2 507 84 44
  • online : https://www.bozar.be/activity.php?id=14358
  • via e-mail : info@bozar.be

  Informatie over de locatie(s)

  Ligging

  Ligging

  We zijn niet verantwoordelijk voor mogelijke wijzigingen van data en/of programma's. Gelieve contact op te nemen met de organisator voor uw vertrek.